avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiilor actualizata in 2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiilor actualizata in 2010

am cotizati 31 de ani din care 28 de ani pe grupa speciala,dupa noua lege a pensiilor actualizata in 2010 la ce varsta pot iesi la pensie
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 09:40, 5 August 2010
Nu exista grupa speciala.

Potrivit legislatiei aplicabile pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, au existat grupe superiaore de munca, si anume: grupa I si grupa a II-a.

Potrivit legislatiei actuale, exista locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conform art. 19, din Legea 19 si locuri de munca incadrate in conditii speciale conform art. 20 din aceeasi lege.

Pentru a va putea raspunde , va rog sa ne comunicati data nasterii, sexul, cati ani de grupa I sau a II-a cumulati, din stagiul realizat si daca perioadele sunt lucrate in procent de 100% in grupa superioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a doua la calcularea pensiei la "limita de varsta" vasile35 vasile35 Buna ziua, Am inteles de la un angajat al casei de pensii, ca dupa noua lege, nu se mai ia in calcul grupa a II-a pentru stabilirea limitei de varsta la ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de leagea nr. 218/2008 ? papadia papadia in prezent am o vechime de 26 de ani si 4 luni, din care 7 ani si 3 luni in gr. a 2a de munca. Pot beneficia de majorarea de 25% a pensiei ? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Valorificare grupa munca Gheorghe V. Gheorghe V. Buna ziua, Ce avantaje obtin (stagiul de cotizare/reducere varstei de pensionare) prin valorificarea incadrarii in grupa a-II-a in procent de 75% in ... (vezi toată discuția)