avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice documente calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

documente calificare

buna ziua
referitor la documentele de calificare solicitate prin documetatie de atribuire, art. 11 din HG 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, releva faptul ca se poate accepta doar o declaratie pe proprie raspundere a ofertantului insotita de o anexa in care sunt precizate documente care pot fi puse la dispozitia autoritatii contractante, atunci cand aceasta le solicita. Pana acum eu am solicitat cu strictete documentele. Este cineva care a evaluat oferte fara a avea toate documentele de calificare solicitate, cerandu-le ulterior? Cum ati procedat? ma puteti ajuta cu un model de astfel de anexa la declaratie?
va multumesc mult de tot
o zi buna tuturor
in mod normal daca ai maxin 3 documente lipsa din cele de calificare oferta este respinsa!pana in 2 maxim se mai intelege si se da termen de catre comisia care deschide ofertele pentru aducerea lor 48 sau 72 de ore
Art 11 H.G 925/2006
(4) Pentru demonstrarea indeplinirii criteriilor de calificare prevazute la art. 176 din ordonanta de urgenta, ofertantul are dreptul de a prezenta initial doar o declaratie pe propria raspundere, semnata de reprezentantul sau legal, prin care confirma ca indeplineste cerintele de calificare astfel cum au fost solicitate in documentatia de atribuire. Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint, dar precis, modul concret de indeplinire a respectivelor cerinte - inclusiv, daca au fost solicitate, diverse valori, cantitati sau altele asemenea
(5) In cazul in care uzeaza de dreptul prevazut la alin. (4), ofertantul are obligatia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probeaza/confirma indeplinirea cerintelor de calificare, atunci cand primeste din partea autoritatii contractante o solicitare in acest sens, in termenul prevazut in respectiva solicitare. Acest termen nu poate fi mai mic de 3 zile lucratoare.
este destul de simplu
Multumesc mult pentru promptitudine.
dar am impresia ca nu m-am exprimat foarte exact sau poate ce vreau eu sa aflu e prea pueril. speram ca poate cineva sa fi uzitat de aceste prevederi si ma poate ajuta cu vreun model de anexe. pur si simplu nu/mi vine in minte la ora asta, sub ce forma sa accept, in prima faza, prezentarea documenteleor de calificare si ma gandeam sa "fabric" eu un formular care sa/l folosesc in aceasta privinta.

inca o data mii de multumiri
eu am folosit formularul tip de proces verbal de deschidere am facut mentiunea ca unul din ofertanti a uzat de prevederile art 11 alin (4) din H.G 925/2006 urmind sa stabilesc un termen pina la care trebuie sa-mi prezinte documentele mentionate in anexa la declaratia pe proprie raspundere
rataxen a scris:

Art 11 H.G 925/2006
....(5) In cazul in care uzeaza de dreptul prevazut la alin. (4), ofertantul are obligatia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probeaza/confirma indeplinirea cerintelor de calificare, atunci cand primeste din partea autoritatii contractante o solicitare in acest sens, in termenul prevazut in respectiva solicitare. Acest termen nu poate fi mai mic de 3 zile lucratoare.
este destul de simplu


In completarea colegului Rataxen,solicitati documentele dupa prima sedinta de analiza, in faza de analiza a documentelor de calificare. Altfel, nu mi se pare normal sa il calificati doar pe baza unei declaratii.

Nu cred ca exista un model tip de anexa, aceasta este functie de ce documente trebuie prezentate, fiecare avand alta prezentare. Daca vreti neaparat, puteti fabrica una cu rubrici generale, conform alin 4. din art.11(denumire document, mod de indeplinire, valoare, etc.) urmand sa-i cereti ulterior clarificari, daca este cazul.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
vlad nicolae, moderator

Alte discuții în legătură

Angajament datat dupa data declaratiei privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din hg 925/2006 UngureanuElena UngureanuElena In cadrul unei proceduri de atribuire, la deschiderea ofertelor un ofertant a depus o declaratie privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din HG ... (vezi toată discuția)
Declaratie indeplinire criterii - putem fi respinsi datorita lipsei documentelor? greensea greensea Buna ziua Am participat la o licitatie prezentand atat documentele cerute cat si declaratie de indeplinire criterii cu conditia ca la solicitarea autoritatii ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)