avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice documente calificare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

documente calificare

buna ziua
referitor la documentele de calificare solicitate prin documetatie de atribuire, art. 11 din HG 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, releva faptul ca se poate accepta doar o declaratie pe proprie raspundere a ofertantului insotita de o anexa in care sunt precizate documente care pot fi puse la dispozitia autoritatii contractante, atunci cand aceasta le solicita. Pana acum eu am solicitat cu strictete documentele. Este cineva care a evaluat oferte fara a avea toate documentele de calificare solicitate, cerandu-le ulterior? Cum ati procedat? ma puteti ajuta cu un model de astfel de anexa la declaratie?
va multumesc mult de tot
o zi buna tuturor
ok
multumesc mult
mai am o intrebare. ofertantul respectiv, in oferta prezentata, pe langa declaratie pe proprie raspundere a mai prezentat vreo anexa, sau ceva legat de documentele solicitate? sau pur si simplu a declarat doar ca le poate prezenta?
la noi, in cadrul sedintelor de deschidere, ofertantii stateau cu ochii bulbucati si urechile ciulite (daca se accepta si glume), doar, doar ar gasi pe vreun concurent in neregula
Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint, dar precis, modul concret de indeplinire a respectivelor cerinte - inclusiv, daca au fost solicitate, diverse valori, cantitati sau altele asemenea.
Ideea pentru care a fost introdusa aceasta declaratie cum ca indeplineste criteriile de calificare are la baza buna credinta a ofertantului, in sensul ca el chiar indeplineste acele criterii. Initial se prezinta aceasta declaratie iar autoritatea contractanta este obligata sa treaca la evaluarea tehnica a ofertei. Apoi, in cazul in care oferta ar fi declarata castigatoare, autoritatea trebuie sa-i solicite prezentarea acelor documente si demonstrarea indeplinirii cerintelor. Explicatia ar fi eliminarea unei oarecare birocratii si evalauarea mai rapida a ofertelor, insa mie nu mi se pare ca se rezolva ceva in acesta privinta.
Mie chiar mi se pare mai complicat, in loc sa-mi aduca din prima documentele, mai trebuie sa astept si nu stiu cat pana le aduce si daca nu sunt bune ii mai cer si clarificari dupa aceea. Mi se pare o etapa inutila in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament datat dupa data declaratiei privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din hg 925/2006 UngureanuElena UngureanuElena In cadrul unei proceduri de atribuire, la deschiderea ofertelor un ofertant a depus o declaratie privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din HG ... (vezi toată discuția)
Declaratie indeplinire criterii - putem fi respinsi datorita lipsei documentelor? greensea greensea Buna ziua Am participat la o licitatie prezentand atat documentele cerute cat si declaratie de indeplinire criterii cu conditia ca la solicitarea autoritatii ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.11,alineatul(4) din hg 834/2009 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Cum se procedeaza in situatia cand un ofertant prezinta la deschiderea ofertelor toate documetele solicitate pentru calificare iar altul vine cu declaratia pe ... (vezi toată discuția)