avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt proprietarii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt proprietarii?

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: printr-un act de donatie mi se atribuie un imobil. Eu fiind casatorita as dori sa stiu daca actul va prevede 2 proprietari (eu si sotul meu), sau unul singur (respectiv eu). Din moment ce suntem casatoriti, iar imobilul imi este donat dupa casatorie, se considera ca este al amandurora, nu? Sau si sotul meu trebuie sa fie trecut in acte? Ma gandesc ca, in eventualitatea unui partaj, fiecare ramane cu jumatate din imobil (teoretic).
este un bun care v-a fost donat dvs si este bunul dvs propriu 100%, sotul nu pupa nimic.:)
BUna ziua !
Donatia este cu titlu intuituu persoanae fiind considerata bun propriu al persoanei careia i se doneaza .
Conform art. 31 lit. B din C. familiei, "NU sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot..bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune"...Deci imobilul este proprietatea dvs.
Dar daca pe actul de donatie va fi trecut numele amandurora?
Sau, dupa ce mi se doneaza imobilul, pot face ceva ca sotul meu sa beneficieze de ceva?
ioana_cristina2004 a scris:

Dar daca pe actul de donatie va fi trecut numele amandurora?
Sau, dupa ce mi se doneaza imobilul, pot face ceva ca sotul meu sa beneficieze de ceva?

In primul caz cei doi beneficiari ai donatiei vor fi titulari ai dreptului de proprietate din bunul donat .
In cel de-al doilea caz , sotul nu poate face nimic pt a beneficia de bunul donat dvs. . Dvs. puteti dispune in orice mod de bunul primit sub forma de donatie , sotul avand drepturi doar in calitate de mostenitor de pe urma dvs. , in cazul decesului dvs. (sarcastic , nu ?) .

Alte discuții în legătură

Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui bun propriu simioncarmen simioncarmen mama mea are mostenire un apartament, prin titlu de mostenitor, de la bunica. mentionez ca la data decesului bunicii mama era casatorita cu o alta persoana ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)