avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... conventie civila doar cu pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

conventie civila doar cu pfa

Buna ziua,

Imi puteti spune daca, conventiie civile se incheie doar cu PFA sau se pot incheia si cu persoane fizice neautorizate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:57, 4 August 2010
Daca ar fi sa luam, stricto sensu, art.52 din CF, dar mai ales art.78 din CF (asa cum a fost el modificat incepand cu 01 ianuarie 2010, e vorba de art 78) asa s'ar parea.
Eu am incercat sa initiez o discutie pe FORUM privind acest aspect dar un coleg a propus sa astepatam aparitia NORMELOR.
NOTA:
Pe ceea ce este acum in CF si NORMELE sale, eu cred ca asa cum (nu intamplator va puneti si dvs. intrebarea) o conventie civila nu se poate incheia decat cu o persoana care obtine venituri din activitati indepndente, fie ea si PFA. ( a se vedea si art. 46, care precizeaza care sunt veniturile din activitati indepndente:
- venituri comerciale (OUG 44/2008);
- venituri din profesii libere (Legea 51/1995 rep., OUG 75/1999, etc.)
- venituri din drepturi de proprietate intelectuala (Legea 8/1996))
-
Buun, ieri s-au aprobat normele care contrazic oug 58. Cum fac, ii retin eu contributiile si le declar pe declaratiile care se fac pentru salarii sau si le plateste si declara el singur lunar, eu ramanand cu obligatia de a declara si plati imp de 10%?
S-au aprobat dar nu s-au publicat inca, hai sa le citim cand vor aparea in Monitorul Oficial si apoi vom vedea ce e de facut !
S-au publicat chiar ieri [ link extern ] .

@carmen.tomozei
Unde ati vazut ca normele contrazi OUG 58 ? Cititi-le mai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila - oug 82/2010? irinacosiba irinacosiba Buna seara! In cazul in care la o asociatie de proprietari femeia de serviciu este angajata cu conventie civila, se supune OUG 82/2010? Se plateste pentru ea ... (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)
Contributii birou notarial pfa lylyan lylyan Buna ziua Functionam ca si birou notarial pfa. Cu decl 200 si 220 Eu am desfasuratorul pt plati anticipate la sanatate si imp 16% pe care le platesc ... (vezi toată discuția)