avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contributia pentru asigurarea de sanatate a strainilor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contributia pentru asigurarea de sanatate a strainilor cu viza de lunga sedere in Romania

In august 2006 am obtinut o viza de lunga sedere in Romania si am inceput formalitatile pentru incheierea asigurarii sociale (la CNAS) de sanatate obligatorie platind contributia pe urmatoarele 3 luni. Din nefericire persoana pe care am lasat-o sa platesca in continuare nu a facut-o. Pentru reinoirea vizei va trebui sa reiau plata pe perioada (inclusiv pe perioada dintre august 2006 si august 2010). Cum se calculeaza aceste contributii (nu am avut nici un venit in Romania pe perioada in cauza), penalizarile, etc... si unde se fac demersurile necesare.

Multumesc pentru sfat.

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate - asigurati obligatoriu rocriss rocriss Buna seara, Am o nelamurire in ceea ce priveste obligatia unui cetatean strain la plata contributiei la fondul de sanatate. Este un cetatean american, cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare asigurare medicala din romania Arianrod Arianrod Buna ziua, Am o nelamurire legata de asigurarea medicala din Romania, despre care stiu ca ar fi obligatorie, dar nu stiu in ce conditii devine facultativa. ... (vezi toată discuția)
Contributii de sanatate pentru o persoana fara venituri mariana1391 mariana1391 In urma unei simulari la casa de sanatate (solicitata ca si informatie) referitor la contributie retroactiva pentru o persoana fara venituri- efectuata in ... (vezi toată discuția)