avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri incluse in salariul de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri incluse in salariul de baza

Din pacate pentru domeniul hotelier nu exista un contract colectiv la nivel de ramura , fapt pentru care nu stiu daca sporurile de noapte , respectiv de weekend pot fi introduse in salariul de baza . Practic in domeniul hotelier acestea sunt sporuri cu caracter permanent in acest fel ar trebui sa poata fi incluse in salariu ( ca sporul de vechime ) . Daca aveti cunostinte despre tratarea acestei teme in domeniul horeca va rog sa imi acordati asistenta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 3 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc , am totusi nevoie de precizari suplimentare. Acum facem contractul colectiv la nivel de institutie si vreau sa stiu care este varianta corecta de abordare a sporurilor specifice activitatii de turism , in speta sporul de noapte si sporul de weekend .
~ Conținut șters la cerere ~
Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de baza - art.41 alin.2 din CCMN

Sporul de noapte nu poate fi mai mic decat cel prevazut la art.41 alin.3 lit.e CCMN , iar sporul pentru orele suplimentare si pentru orele lucrate în zilele libere si în zilele de sarbatori legale ce nu au fost compensate corespunzator cu ore libere platite nu poate fi ami mic decat sporul prevazut la art.41 alin.3 lit.c CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv la nivel national - sporuri ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb daca sporurile prevazute in art 41 al CCM la niv national, trebuie sa se aplice in toate unitatile, chiar si la cele din domeniul privat. Ma ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de concediu samir69 samir69 In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv la nivel de ramura fata de cel la nivel national AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Care contract colectiv este valabil si are intaietate daca luati in considere urmatoarele: Contractul colectiv la nivel national 2007 - 2010 mentioneaza la ... (vezi toată discuția)