avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se intampla daca am datorii la firma la care lucrez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se intampla daca am datorii la firma la care lucrez?

Este legal sa se opreasca mai mult de 60% din salariul:( mentionat in cartea de munca daca am o datorie la firma unde lucrez care nu are termen de returnare???
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 15:47, 3 August 2010
Art. 270. - (1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Art. 273. - (1) Suma stabilita pentru acoperirea daunelor se retine in rate lunare din drepturile salariale care se cuvin persoanei in cauza din partea angajatorului la care este incadrata in munca.

(2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament de protectia muncii nerestituit la demisia angajatului xm xm Ce se poate face in situatia in care angajatul isi da demisia dar nu preda echipamantele de pe inventar, adica nu are semnata nota de lichidare? Cum se poate ... (vezi toată discuția)
Sanctionare coca_lb coca_lb In cadrul societatii noastre doi angajati nu au indeplinit corespunzator sarcinile de munca si astfel angajatorul a avut o paguba in cuantum de cateva sute de ... (vezi toată discuția)
Retinerea unei sume de bani din salariu fearme2006 fearme2006 Se procedeaza legal atunci cand conducerea unei societati iti opreste bani pt a-si recupera o paguba produsa de o alta societate comerciala? (vezi toată discuția)