Buna ziua!
In cateva randuri as vrea sa va explic problema mea. Este vorba de o constructie care urmeaza sa se construiasca pana la hotarul despartitor dintre doua curti din mediul rural. Cel ce urmeaza sa construiasca asta si intentioneaza sa se intinda pana la hotar cu constructia, desi teren este suficient(mai ales ca e vorba de o curte din mediul rural). Celalalt vecin considera ca nu e corect sa se intinda pana la hotar cu constructia si ca ar trebui sa existe o distanta intre constructie si gard. Si de aici au rezultat o serie de discutii(certuri).
Care ar fi distanta legala dintre constructie si hotarul vecinului?
In situatia in care proprietarul constructiei se intinde cu constructia pana la hotar, ce poate sa faca vecinul? Care ar fi calea legala de urmat pentru ca vecinul cu constructia sa respecte distanta legala dintre constructie si hotar?
Astept raspunsuri/pareri!
O zi buna va doresc!
Art.612 si urmatoarele din Codul Civil ne arata ca de la peretele constructiei (pe care se afla geamuri de vedere sau balcoane)si pana la hotarul ce desparte cele doua propietati trebuie sa fie cel putin 19 decimetri distanta.
Pai tocmai asta e problema ca vecinul nu prea vrea sa mearga sa solicite astfel de documente sustinand ca acea constructie este o anexa gospodareasca...
Buna seara.
Pentru anexe gospodaresti,garduri imprejmuire...etc.eu am autorizatie de construire...la noi asa se practica (cel putin eu ) desi sunt acum in mediul rural...
Amenzi
bella_y
buna ziua! va scriu si eu cu o mica problema am facut o reclamatie la primarie , dupa 30 de zile lucratoare am fost la acestia sa ii intreb de ea nici macar nu ... (vezi toată discuția)