avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amenzi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amenzi

buna ziua! va scriu si eu cu o mica problema am facut o reclamatie la primarie , dupa 30 de zile lucratoare am fost la acestia sa ii intreb de ea nici macar nu a foct citita in acest timp! Poate fi cineva tras la raspundere?
in cazul in care construiesti fara autorizatie poti fi obligat de catre primarie sa iti demolezi cladirea daca este facuta fara fundatie si cu geamuri catre vecini?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:02, 26 Mai 2009
nu se poate face o constructie fara autorizatie de functionare. Aveti un numar de inregistrare de la reclamatia facuta la primarie?

In ceea ce priveste baza legala mentionata in Codul civil:
Art. 611 - Unul din vecini nu poate face, fără consimţământul celuilalt, nici într-un chip, fereastră sau deschidere într-un zid comun.

Art. 612 - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.

Art. 613 - Nimeni nu poate avea vederi piezişe pe propri­etatea vecinului de nu va fi o distanţă de şase decimetri.

Art. 614 - Distanţa de care este vorba în cele două articole precedente se socoteşte de la faţa zidului, pe care s-a deschis vederea şi, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafară până la linia de despărţire a celor două proprietăţi.
am si nr de inregistrare ,daca eu nu ma duceam la ei dupa 30 de zile lucratoare cum este legal sa se raspunda unei sesizari nici macar nu aveau de gand sa se ocupe de reclamatie
Asta este birocratie.=D> sunt obligati sa raspunda la sesizari
Raspunsul trebuie primit in 30 de zile calendaristice si nu lucratoare....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia in constructii alex&mm alex&mm As ruga sa-mi spuna cineva daca exista vre-o lege care sa-mi interzica,la o cladire,amplasarea unui geam,cu vizibilitate spre curtea vecina,s-au spre cladirea ... (vezi toată discuția)
Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)
Ajutor odyle odyle Buna ziua am o casa cu Lg 112 si acuma ne certam cu vecinu ptr ca nu ne lasa sa mergem pe la el in curte sa reparam spatele casei cati mteri avem dreptul in ... (vezi toată discuția)