avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor

Buna ziua
am o casa cu Lg 112 si acuma ne certam cu vecinu ptr ca nu ne lasa sa mergem pe la el in curte sa reparam spatele casei
cati mteri avem dreptul in spatele casei
cat e streasina casei sau mai mult
si el la cati metri are voie de casa mea sa isi puna plantatii
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:00, 7 Iulie 2009
va recomand sa studiati speta :distante legale intre case vecine .
Codul civil precizeaza urmatoarele.....

Art. 611 - Unul din vecini nu poate face, fără consimţământul celuilalt, nici într-un chip, fereastră sau deschidere într-un zid comun.

Art. 612 - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.

Art. 613 - Nimeni nu poate avea vederi piezişe pe propri­etatea vecinului de nu va fi o distanţă de şase decimetri.

Art. 614 - Distanţa de care este vorba în cele două articole precedente se socoteşte de la faţa zidului, pe care s-a deschis vederea şi, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafară până la linia de despărţire a celor două proprietăţi.

Din cate stiu , distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc....precum şi servitutea picăturii de streaşină prevăzută de art. 615 C.civ.

Mult succes ,
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre locuinte li_a_she li_a_she ma judec de 4 ani cu un vecin care si-a facut o anexa la 27 de cm de zidul casei mele din cauza aceasta cand ploua apa se scurge pe peretii mei , nu pot nici ... (vezi toată discuția)
Distanta intre case Nik-Nik Nik-Nik Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)