avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... geamuri mate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

geamuri mate

distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei????
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:09, 9 Noiembrie 2009
Art. 611 - Unul din vecini nu poate face, fără consimţământul celuilalt, nici într-un chip, fereastră sau deschidere într-un zid comun.

Art. 612 - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietăţii îngrădite sau neîngrădite a vecinului său, de nu va fi o distanţă de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi şi proprietatea vecină.

Art. 613 - Nimeni nu poate avea vederi piezişe pe propri­etatea vecinului de nu va fi o distanţă de şase decimetri.

Art. 614 - Distanţa de care este vorba în cele două articole precedente se socoteşte de la faţa zidului, pe care s-a deschis vederea şi, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafară până la linia de despărţire a celor două proprietăţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia in constructii alex&mm alex&mm As ruga sa-mi spuna cineva daca exista vre-o lege care sa-mi interzica,la o cladire,amplasarea unui geam,cu vizibilitate spre curtea vecina,s-au spre cladirea ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu construieste o casa ce distante trebuie sa respecte fata de hotar si ce conditii Constantini C Constantini C eu stau pe o straduta cu multe case vechi un vecin vrea sa construiasca pe terenul sau ........ce distante trebuie sa respecte pt a nu ma afectat cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenzi bella_y bella_y buna ziua! va scriu si eu cu o mica problema am facut o reclamatie la primarie , dupa 30 de zile lucratoare am fost la acestia sa ii intreb de ea nici macar nu ... (vezi toată discuția)