avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinul meu construieste o casa ce distante trebuie sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinul meu construieste o casa ce distante trebuie sa respecte fata de hotar si ce conditii

eu stau pe o straduta cu multe case vechi un vecin vrea sa construiasca pe terenul sau ........ce distante trebuie sa respecte pt a nu ma afectat cum sa ma protejez..... eu avand casa construita tot pe hotar.....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 27 Iunie 2009
Codul Civil prevede :
Art. 611. Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
Art. 612. Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã.
Art. 613. Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distantã de sase decimetri.
Art. 614. Distanta de care este vorba în cele douã articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea, si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafarã, pânã la linia de despãrtire a celor douã proprietãti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geamuri mate sotir sotir distanta dintre gardul vecinilor si casa mea este de 30 de cm vor avea castig de cauza an instanta dak eu am geamuri mate catre ei???? (vezi toată discuția)
Distanta ferestre - constructii vecine dboariu dboariu Locuiesc intr-un apartament dintr-o casa veche. Curtea si un apartament au fost retrocedate fostului proprietar. La ce distanta de ferestrele mele poate ridica ... (vezi toată discuția)
Legislatia in constructii alex&mm alex&mm As ruga sa-mi spuna cineva daca exista vre-o lege care sa-mi interzica,la o cladire,amplasarea unui geam,cu vizibilitate spre curtea vecina,s-au spre cladirea ... (vezi toată discuția)