avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cate ore e legal sa lucrez pe luna? salariul minim se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cate ore e legal sa lucrez pe luna? salariul minim se acorda in functie de numarul de ore lucrate?

Am o mare dilema. Am pe cartea de munca salariul brut de 800 lei. Lucrez in ture (12 cu 24, 12 cu 48) si pana acum 2 luni luam salariul in felul urmator: nr de ore lucrate (care erau mai multe de 168 in conditiile in care turele de weekend erau platite dublu) x 3.58 lei/ora (nu stiu de unde au scos valoarea asta) peste care primeam (la negru) 300 lei. Stiu ca nu era tocmai ok, dar alta alternativa nu am gasit, iar cu un salariu de ~ 1200 lei/luna era ok. De luna trecuta turele de weekend nu s-au mai platit dublu (si cred ca nici turele suplimentare, avand in vedere ca o colega era in concediu si turele ei au fost suplinite, dar nu sunt sigura si nici nu prea pot dovedi) si nici cei 300 lei la negru nu i-am mai primit (au tot zic ca ni-i da.. dar a trecut mai bine de o luna.. si apoi ne-au anuntat ca nu o sa ii mai vedem), asa k am lucrat ca proasta o luna intreaga si de zi si de noapte si weekenduri pe 700 lei (atat au calculat ei). Luna asta s-au hotarat sa ne dea salarii fixe - 1100 lei (la negru banuiesc, ca tocmai ce ne propusesera conceciul fara plata sau jumatate de norma pe CM, asa k legal salariul pe CM nu prea are cum sa ni-l mareasca), indiferent de nr. de ore lucrate. Adica si eu si colega din concediu luam la fel (cel putin asa zic ei). E legal asa ceva? Daca fac reclamatie la ITM pot pastra anonimatul? Ce pot face in afara de a pleca? Ca de gasit nu reusesc sa gasesc altceva. :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 3 August 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Sesizarile anomine sunt clasate , potrivit OG nr.27/2002.
Munca la negru este greu de dovedit ... probema retorica care s-ar pune este de ce ati acceptat acest lucru la inceputul activitatii, iar acum cand angajatorul nu va mai poate plati in plus la negru doriti sa sesizati institutiile de control abilitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru unombun unombun cum se calculeaza in pontaj ca nr.de ore si valoric orele lucrate in zilele de weekend? lucrez in ture astfel: TURA I: Luni,marti,miercuri,joi vineri ... (vezi toată discuția)
Preaviz dflorin3 dflorin3 Buna ziua, Lucrez intr-un magazin de electrocasnice. Programul este urmatorul, in ture: o saptamana de la 10 - 17 cu weekendul full de cate 11 ore iar a ... (vezi toată discuția)
Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 alexmal alexmal Calcul corect salariu lucru la tura 12/24 si 12/48 Buna ziua! Va deranjez cu o intrebare legata de calculul corect al salariului intr-o companie cu ... (vezi toată discuția)