avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala !?

In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze legila din C. penal , se mentioneaza ca ....:,,In situatia in care sunteti nemultumit de solutia dispusa aveti posibilitatea ca in termen de 20 zile , sa va adresati cu plangere la prim procurorul .... Judecatoriei ......., conform art.278 din Cod penal .''
Ce legatura are art .278(cu trimiterile aferente la art 273,274,275 in aceasta speta ??Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 22:50, 3 August 2010
art 278 cpp se refera la dreptul dvs de a face plangere impotriva solutiei procurorului care s-a ocupat de caz la prim procurorul parchetului care a dat solutia.daca sunteti nemultumit si de solutia daca de prim-procuror puteti face plangere la judecatorie.
Este vorba de Cod Procedura Penala . Aici este sediul juridic al plangerii impotriva rezolutiilor /ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata .
Conform prevederilor art. 278 C.pr.pena veti dreptul sa faceti plangere la prim-procuror in termen de 20 de zile de la comuncairea solutiei la plangere dvs.

Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului
(1) Plangerea impotriva masurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim-procurorul parchetului sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel ori de procurorul sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
(2) In cazul cand masurile si actele sunt ale prim-procurorului ori ale procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel sau ale procurorului sef de sectie al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ori au fost luate sau efectuate pe baza dispozitiilor date de catre acestia, plangerea se rezolva de procurorul ierarhic superior.
(3) In cazul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei ori, dupa caz, al rezolutiei de clasare, de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a urmaririi penale, plangerea se face in termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanta sau rezolutie, persoanelor interesate, potrivit art. 228 alin. 6, art. 246 alin. 1 si art. 249 alin. 2.
(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.

In comunicare scrie clar : 278 Cod Penal !!
Astfel isi fac treaba ..procurorii !??
Comunicarea nu e facuta de procuror - dar, am rog, cam asa isi fac si treaba, unii.
E evident ca e vorba de art. 278 C.pr.pen.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului tyar tyar Buna!As dori sa stiu daca este un termen legal pentru depunerea unei plangeri impotriva rezolutiei procurorului prin care mi se refuza dreptul de conducere.Va ... (vezi toată discuția)
Plangere parchet corinaturnaciu corinaturnaciu CUM SE FORMULEAZA O PLANGEGRE LA PARCHET,DUPA CE AM PRIMIT DREPT REZULTAT SCOATEREA DE SUB URMARIRE PENALA:(:(:( IN URMA PLANGERII PENALA PE CARE AM FACUT-O LA ... (vezi toată discuția)
Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)