avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala

O persoana mi-a facut plangere penala, pentru ca a atacat-o cainele meu.Nu a muscat-o,doar a daramat-o,fara sa-i faca macar zgarieturi.Ce pot face?
erati pe spatiu public si cainele nu era tinut in lesa?
A se vedea art 11 din O.U.G nr 55/2002 privind regimiul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi.
Cainele era in curte,si poarta sa deschis din cauza vantului,iar persoana sa speriat de caine, a cazut,si sustine ca a daramat-o cainele.
zenga a scris:

O persoana mi-a facut plangere penala, pentru ca a atacat-o cainele meu.Nu a muscat-o,doar a daramat-o,fara sa-i faca macar zgarieturi.Ce pot face?

Trebuie sa va hotarati: Ori persoana s-a impiedicat , ori o daramat-o cainele dvs.
Cainele nu era inchis, chiar daca poarta a fost deschisa de vant, trebuia sa o asigurati sa stea inchisa,. Stiati ca aveti un caine in curte , fara lant.
IN plus, cainele dvs a fost pe spatiul public, pentru ca pesoana respectiva nu a intrat in curtea dvs..
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters122901, utilizator
zenga a scris:

Mergeti la politie de cate ori sunteti chemat, daca doriti sa fiti asistat de un avocat angajati-va unul, dati declaratie si asteptati sa vedeti ce se intampla.
Daca aveti martori care sa va sustina cauza mentionati-i in declaratie.

Alte discutii despre ce culoare are cainele sunt degeaba. Daca se dovedeste ca persoana a fost vatamata in interactiunea cu animalul, veti fi pedepsit conform legii. Acum depinde cum se incadreaza fapta, dar cel mai probabil veti lua o amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Câine agresiv! bună ziua!astăzi fetita mea cu băiatul meu ... bunanicolae@gmail.com bunanicolae@gmail.com Câine agresiv! Bună ziua!Astăzi fetita mea cu băiatul meu mai mic,se îndreptau spre cabinetul veterinar cu cățelul nostru pe care l-am adoptat. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cainele din cauza vecinilor ralwca ralwca Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o problema: am un metis de Golden Retriver care are 10 ani si de cand era mic l-am invatat sa iasa singur afara si sa se ... (vezi toată discuția)
Cum poti pedepsi un stapan de caine agresiv eliz_k eliz_k Buna ziua, Am un caine si cand ies sa il plimb exista niste alti stapani cu un caine agresiv lasat liber si imi creeaza mereu probleme. Le-am atras atentia ... (vezi toată discuția)