avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - sala de forta
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - sala de forta

Ce trebuie facut pentru a devenii persoana fizica autorizata?
Cel mai recent răspuns: baubau12345 , utilizator 14:06, 4 August 2010
buna, din ce m-am interesat eu, ca acelasi lucru vreau sa devin si eu pt web-design, trebuie sa ai certificat de absolvire in specialitatea unde vrei sa activezi ca pfa,( daca ai studii superioare in domeniu, nu mai este necesar acel certificat de calificare) si sa obtii de la circa financiara un atestat care costa din ce am auzit eu 6 00ron.
bun ... si daca vreau sa devin pfa pentru o sala de forta?
Costul deschiderii unui pfa e in jur de 200 lei.

Un PFA (Persoana Fizica Autorizata) este o persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca.
Si are la baza 2 tipuri de activitati :
- activitate ce are la baza o profesie liberala (medic, avocat, notar, etc - profesii reglementate special) - se inregistreaza direct la finante.
- activitate comerciala - restul (inginer, vanzator, designer web, dactilograf, zidar, etc)- e necesar mai intai inregistrarea la registrul comertului si apoi la finante.

Ce inseamna pfa pt o sala de forta, ce activitate vreti sa desfasurati ? Sa maturati pe jos? sa zugraviti sala ? sa trageti la fiare ? tineti contabilitatea ? etc
Depinde de ce activitate vreti sa desfasurati. Oricum ar fi dumneavoastra ca incadrati la a doua categorie.

Deci ce aveti de facut :
1. Consultati lista de coduri CAEN [ link extern ] .
2.Trebuie sa intrebati la registul comertului documente va trebuie care sa ateste pregatirea profesionala pentru activitatea aleasa. (probabil 9313 Activitati ale centrelor de fitness sau 9319 Alte activitati sportive)

Pentru oricare dintre domeniul de activitate ales va trebuie o certificare( cum ar fi diploma de absolvire a unei facultati, scoli profesionale, curs, etc; adeverinta din care sa rezulte ca sunteti in masusa sa desfasurati activitatea respectiva, sau altele).
3. Mergeti la ONRC si infiintati pfa-ul. Puteti sa-l infiintati si online daca aveti dispozitiv de semnatura digitala [ link extern ] /.

Succes!



Documentatia pentru inregistrare la Registrul comertului ca PFA este prevazuta de OUG nr. 44/2008:
1. Carte de identitate sau paşaport - fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul
2. Document care să ateste drepturile de folosinţă asupra sediului profesional, precum contract de închiriere, comodat, certificat de moştenitor, contract de vânzare-cumpărare, declaraţie de luare în spaţiu sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă etc. - copie legalizată
3. Declaraţie pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii
4. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă pregătirea profesională, dacă aceasta este cerută, potrivit unor prevederi legale speciale
5. Fotocopii certificate olograf de pe documentele care atestă experienţa profesională, dacă este cazul
Codurile CAEN pentru autorizare ar fi:
9311 Activităţi ale bazelor sportive
9312 Activităţi ale cluburilor sportive
9313 Activităţi ale centrelor de fitness
9319 Alte activităţi sportive
eu sunt administratorul salii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala raul83 raul83 Sunt cadru militar pot sa-mi fac o Intreprindere Individuala. E mai avantajoasa ca o Asociatie Familiala? (vezi toată discuția)
Codurile caen FiliposConstantin FiliposConstantin Pentru sistemul de impozitare în sistem real al venitului unei Întreprinderi individuale sau a unui PFA se pot înregistra la înfiinţare codurile CAEN care ... (vezi toată discuția)
Pfa inspector resurse umane terezbarbu terezbarbu Buna ziua, am urmat cursul de Inspector de Resurse Umane. Pe baza diplomei obtinute pot sa ma autorizez ca PFA. Care sunt pasii pe care trebuie sa-l parcurg? ... (vezi toată discuția)