Buna ziua,
Se da urmatoarea problema : ma trezesc intr-o seara cand ma intorc de la serviciu ca la parter este pus un afis de cei de la distrigaz in care suntem anuntati (locatarii scarii) ca a fost oprit gazul de la contuarul aflat pe scara si acesta a fost sigilat , iar daca umblam la sigiliu...bla bla bla. Intrigat intreb vecinii si aflu ca au venit in cursul zilei de la distrigaz si au orit gazul pe motiv de neplata. Cum era trecut de ora19 ajung la asociatie abia a 2 zi dupa serviciu si aflu ca "doamna administrator" cica habar nu avea de acest lucru. Printre care aflu ca la noi in bloc (care are 5 scari) la primele 2 scari gazul nu-i oprit iar la ultimele 3 e oprit gazul . mai aflam tot de la asociatie ca blocul nostru nu e singurul cu probleme, fiind in aceasi situatie mai multe blocuri de la aceasi asociatie. Mai aflam ca scara noastra nu are restante si doamna administrator nu isi explica in nici un fel aceasta decizie mai ales ca ea zice ca ar fi platit cu vreo 3 zile inainte gazele. Dar primisi asigurari de la asociatie in cursul zilei respective se va rezolva problema. A doua zi , adica azi, cand evident ca nu aveam gaze, postez pe saitul distrigazului o sesizare pe aceasta tema. Si distrigaz imi raspunde sec la mail ca sistarea sa facut pe baza de neplata factura si aceasta a fost platita azi si pana diseara se da drumul la gaze. Dupa ce mi-a luat 10 minute sa-mi revin din acest raspuns halucinant i-mi pun si eu intrebarea.....care minte? Ca administratora spune ca factura sa platit de pe 30.07 si distrigazul ca sa platit pe 03.08.....Pot sa aflu si eu cumva ce sa intamplata acolo?... sau e vreo cutie neagra intre distrigaz si asociatie?.... pot sa aflu si eu daca distrigazul este obligat sa anunte cumva sistarea gazului ? ... si cui tre sa cer lamuriri pe acesta tema ? Mersi de ajutor.
Este posibil ca administratorul dv sa faca plata facturii in data de 30.07 prin banca iar banii sa ajunga in contul furnizorului pe data de 03.08.
Oricum, daca s-a oprit gazul pentru neplata, inseamna ca acea plata facuta in 30.07 a fost facuta cu mare intarziere. Indiferent ca aceasta a intrat in contul furnizorului dupa inca 3 zile sau intra in 2 zile sau in 1 zi, factura a fost oricum plataita cu intarziere si o sa se calculeze si penalizari pentru aceasta.
Asa ca este posibil sa nu va fi mintit nici administratorul cand a spus ca a facut plata in 30 si nici furnizorul ca a incasat in 03.
Ca sa va lamuriti solicitati administratorului sa arate factura respectiva, daca o fi numai una si nu mai multe restante. O sa vedeti acolo trecut un termen de plata. Solicitati sa va arate si instrumentul de plata (chitant, ordin de plata etc). Vedeti astfel daca plata a fost facuta in termen.
Din experienta, nici un furnizor nu intrerupe gazul mai devreme de 30 de zile intarziere.