Am cumparat o masina anul trecut si datorita faptului ca vanzatorul nu mi-a eliberat certificatul de atestare fiscala si fisa de inmatriculare nu am putut-o inregistra fiscal si nici inmatricula.
Daca el se trezeste peste noapte si imi trimite documentele de mai sus peste vreo 2 ani , eu de cand incep sa platesc impozit auto.... , tre sa platesc si perioada cat a fost inregistrata inca pe numele lui, din momentul incheierii contractului de v-c, sau doar din momentul in care o inregistrez pe numele meu ?
Certificatul de atestare fiscala arata ca vanzatorul are toate datoriile achitate si poate instraina masina . Lipsa acelui certificat duce , cf codului fiscal, la anularea de drept a actului de instrainare .
In termen de 30 zile de la data dobandirii aveati, in calitate de cumparator obligatia de declarare a masinii.Impozitul este datorat de la data de 1
a lunii urmatoare celei de dobandire .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.