avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cand expira un dosar penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cand expira un dosar penal?

am si eu un dosar penal pt furt calificat si as vrea sa stiu dak o sa expire vreodata.....va multumesc
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 00:20, 10 August 2010
In ce sens sa expire? Intai trebuie solutionat. Adica sa primeasca o solutie , de trimitere in judecata sau nu..de condamnare.Poate ne furnizati si alte detalii.
Organul de cercetare penala este obligat sa va aduca la cunostiinta cand s-au finalizat cercetarile si cu ce solutie. Este bine insa sa mai intrebati si dvs. personal ofiterul de politie care v-a anchetat.
gabriella90 a scris:

am si eu un dosar penal pt furt calificat si as vrea sa stiu dak o sa expire vreodata


:hm: Cred ca va referiti la termenele de prescriptie care opereaza in dreptul penal ca si cauze care inlatura raspunderea penala!

In aceasta situatie sunt aplicabile prev. art.122 lit.a)-d)Cod de Procedura Penala( avand in vedere ca ati comis fapta de furt calificat- la modul general- prev. de art 208 Cod Penal si pedepsita cu inchisoare de la min.3 la max.20 ani) termenele respective socotindu- se de la data savarsirii infractiunii ori, in cazul infractiunilor continue, de la data incetarii actiunii sau inactiunii sau, in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni

Dar, atentie la intreruperea cursului prescriptiei, prevazuta de art. 123 Cod de Procedura Penala .
Si avem in vedere, de asemenea, prescriptia speciala, prevazuta de art. 124 din acelasi Cod!

Tinand cont ca inca nu ati fost condamnata( poate nici nu veti fi), nu vorbim despre prescriptiile care opereaza asupra executarii pedepsei!

In conditiile in care datele furnizate de dv. sunt sumare, va pot spune, la fel de sumar ca dosarul dv. poate sa "expire" peste maxim 22,6 ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prescrie o fapta savarsita in 2007 si judecata in 2012? mely_mely16 mely_mely16 se poate prescrie o fapta (un furt ) comis in 2007 dar judecat in 2012 pedeapsa fiind 1 si 8 luni ? din cate am auzit in noul cod penal prescriptia incepe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie penala victorm86 victorm86 Care este termenul de prescriptie in cazul unui proces penal pentru mai multe fapte(incadrari) cu pedepse diferite ? (vezi toată discuția)
Santaj ion04 ion04 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este pedeapsa maxima pentru santaj. 7 ani cat este in NCP sau 12 cat este pe site-ul DNA? Multumesc. (vezi toată discuția)