avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor de catre angajator

Buna ziua,
In 12 iunie am primit din partea angajatorului un comunicat in care scria ca din 28 iunie suntem in preaviz de 20 zile. Ni se comunica si ca posturile pe care le ocupam(este vorba de aprox 60 angajati)se vor desfiinta(magazinele la care am lucrat s-au inchis) si ca in data de 24 iulie va inceta contractul de munca ,noi urmand sa intram in somaj.
Pana la aceasta data nu ne-am primit o parte din drepturile salariale pe iunie,salariul pe iulie si nici plata concediilor pana la acea data.Pana acum nu am facut nici o plangere la ITM , am tot avut rabdare ,dar se pare ca firma ne tot minte.
Pe data de 4 aug firma a depus la ITM o adresa prin care aceasta se angajeaza sa plateasca drepturile salariale in perioada 25-30 august
.Azi am luat legatura cu ITM si de acolo ni s-a spus ca aceasta adresa nu obliga angajatul sa respecte termenul si ca cel mai bine ar fi sa actionam in judecata firma angajatoare.
As dori si eu un sfat .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 27 August 2010
1. Din pacate ITM nu are parghiile legale de a-l obliga pe angajator sa plateasca.
2. Mai sigur este sa actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
dar acum ca este vacanta cred ca va dura foarte mult.
oare sa face si o plangere la itm?
va multumesc pt raspunsul acordat
Da, puteti face si o sesizare la ITM in aceasta privinta.
actionarea in instanta trebuie sa o faca o singura persoana sau toti angajatii?
Actionarea in instanta se face individual .... :)

Alte discuții în legătură

Model de actiune angella angella Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune pentru plata drepturilor salariale ??? (vezi toată discuția)
Salarii restante borcea bogdan borcea bogdan socrul meu era angajat la o societate care nu ii platise salariu de 4-5 luni ,in ultimile 2 luni a fost in CM timp in care a si decedat, mentionez ca nici in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii diana2502 diana2502 as dori sa stiu cum pot formula o cerere de chemare in judecata pentru neplata salariilor si ce sanse de castig sunt.plata salariilor se face pe data de 11 a ... (vezi toată discuția)