avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii

as dori sa stiu cum pot formula o cerere de chemare in judecata pentru neplata salariilor si ce sanse de castig sunt.plata salariilor se face pe data de 11 a lunii insa noi nici astazi nu leam primit.ni s-au impozitat si bonurile de masa insa nici acestea nu le-am primit.va rog sa ma ajutati.suntem multi in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 28 Ianuarie 2012
Se formuleaza o cerere, care se adreseaza Tribunalului din raza caruia isi are sediul angajatorul. Cererea de chemare in judecata are ca obiect sa spun asa drepturi banesti si altele. Aceasta se intemeiaza in fapt, contine povestioara dumneavoastra si in drept, contine temeiurile de drept in baza carora va intemeiati respectiva cerere.

Elementele cererii de chemare in judecata le veti gasi la 112 C.p.civ. ( ceea ce trebuie sa contina aceasta)
care sunt cheltuieli aproximative intr-un astfel de proces?
Se rezuma la ipoteza achitarii unui onorariu de avocat, aceste cheltuieli fiind recuperabile, constituind cheltuieli de judecata.
In sensul indicat de colegi nostru , se va ridica exceptia necompetentei teritoriala ... iar daca se va pronunta o hotarare judecatoreasca cu incalcarea normelor absolute de competenta atunci aceasta poate fi casata de catre instanta de recurs.

@ diana 2502
1. costuri sunt numai daca va angajati avocat , cu toate ca nu este obligatoriu ... taxe judiciare nu platiti pentru o astfel de actiune ...

2. cererea de chemare in judecata , ar putea suna :

Subsemnata domiciliata in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;
2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare pre- judiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.

Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.


MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT:

Subsemnata am incheiat la data de .........................., un contract individual de munca cu parata, pe durata nedeterminata.
Conform dispozitiilor generale ale contractului individual de munca, subsemnatul beneficiam de drepturi salariale in cuantum de .......... lei. Aceste drepturi urmau sa fie platite integral, in bani, asa cum, expres, este prevazut in contractul individual de munca incheiat intre parti la art. .... , la data de ....
Cu toate acestea, parata pretinzand a fi in imposibilitatea onorarii obligatiilor salariale ale anumitor angajati, amana nejustificat efectuarea acestor plati

Avand in vedere ca nici pana in prezent, desi au trecut mai bine de ................ luni, de la data ultimului salariu achitat integral, nu am primit drepturile salariale pentru munca depusa in ultimele ...... luni, pentru aceste considerente, am fost nevoita, sa ma adresez instantei, solicitand admiterea actiunii asa cum a fost formulata, obligarea paratei la achitarea acestor drepturi salariale cuvenite si intrucat, prin fapta paratei, subsemnatul am fost vatamat in drepturile si interesele mele legitime, va solicit sa dispuneti obligarea paratei la plata in favoarea subsemnatului, a sumei de ................. lei, cu titlu de despagubiri, alaturi de obligarea acesteia la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces (onorariu avocat etc.).

Pentru aceste considerente, va solicit admiterea actiunii asa cum a fost formulata, obligarea paratei la achitarea acestor drepturi salariale si intrucat prin fapta paratei subsemnatul am fost vatamat in drepturile si interesele mele legitime, va solicit sa dispuneti obligarea paratei la plata in favoarea subsemnatului a sumei de ................ lei, cu titlu de despagubiri, alaturi de obligarea aces- teia la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces (onorariu avocat etc.).

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila, art. 281-291 Codul muncii si pe dispozitiile art. 166 C.mun.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba: cu inscrisuri si interogatoriul paratei.
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

ANEXEZ:
1. .............................................. .
2. Contractul individual de munca incheiat intre parti sub nr. ...... din data de ....... .
3. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. .......................... .

SEMNATURA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim ContSters147374 ContSters147374 In urma unui concediu medical,societate mi-a dat o decizie de incet CIM cu o data in care eram in conc. med, insotita de un referat, un convocator, si un ... (vezi toată discuția)
Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Model de actiune angella angella Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune pentru plata drepturilor salariale ??? (vezi toată discuția)