avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare cim

In urma unui concediu medical,societate mi-a dat o decizie de incet CIM cu o data in care eram in conc. med, insotita de un referat, un convocator, si un proces verbal a unei comisii de discipl,cu o data anter conced medical, cand eram la serv.In acea perioada nu am primit nimic, nici prin posta o asemenea instiintare.Evident nu am vrut sa semnez. A doua zi, alta decizie in baza art 65(1),cu o data ulterioara conc med,si aceleasi documente insotitoare Am semnat pana la urma decizia,am pus data , ca nu voiau sa o inregistr, dar celelalte acte nu,am facut cerere de recuperare pentru 2 zile ramase pana la incet CIM,am asteptat 5 zile , timp in care m-au tot sunat sa le semnez si celelalte docum,mi-au spus ca voi primi prin posta cu confirm de primire o invitatie la firma sa lamurim sit,m-am prezentat la firma, nu au vrut sa-mi arate ce docum noi ar fi fost, m-am adresat ITM sa ma ajute sa primesc prin ei acele docum, deoarece primind scrisoarea puteau motiva ca as fi primit alte acte decat erau in plic, in aceeasi zi am facut cerere pt cartea de munca si drepturile banesti, deoarece nu vor sa mi le dea.Decizia e complet aiurea , fara preaviz, etc,societatea a mai dat si anunt de angajare in media. Toata aceasta prigoana a pornit in urma unei discutiei in contradictoriu cu patronul. Am inteles ca ma cheama maine sa le semnez un preaviz, tot cu o data aiurea.Cum sa formulez cererea de dare in judecata pentru ca se pare ca altfel nu se mai poate. Nu doresc reangajarea, de frica sa nu imi insceneze ceva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 24 Mai 2010
Nu am avut nici un fel de sanctiune disciplinara intarzieri, absente etc pana la acel referat ce era copiat parca dintr-o fisa a postului, cu nimic concret in ea.
INSTANTA ......................

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................, str. ....
........................... nr. ..........., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ....
...................................., reprezentat prin avocat ......................................, cu sediul profesional in ................................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ....................., in calitate de salariat, formulez prezenta

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE CONCEDIERE
nr. ...... din data de ........................, emisa S.C. .............................. cu sediul in .................................., str. ............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ......................., cod unic de inregistrare ..............., atribut fiscal ......................, numar de ordine in registrul comertului ...../.........../......., cont deschis la Banca ...................................................................................., sucursala ............................, cu numarul ................., pe care o chem in judecata in calitate de parata, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta:

1. sa anulati aceasta decizie si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca;
2. sa repuneti partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere, dispunand reintegrarea subsemnatului in cadrul societatii-parate pe postul si functia detinuta anterior.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT:

Subsemnatul am incheiat la data de ..................... un contract individual de munca cu parata pe durata nedeterminata.

1. La data de ...................... parata a emis decizia de concediere atacata, pretinzand in motivarea formulata ca subsemnatul nu corespund profesional locului de munca in care eram incadrat, deoarece a constatat la data de ..................... ca .......................... .
Avand in vedere ca dispozitiile art. 60 alin. (1) din Codul muncii prevad ca decizia de concediere trebuie emisa in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatarii cauzei de concediere, obligatie nerespectata de parata, va rog sa ...................... .

2. La data de ......................., parata a emis decizia de concediere atacata, fara a indica durata preavizului si precizari cu privire la termenul si la instanta judecatoreasca la care poate fi contestata, drept pentru care ...................... .

3. La data de ................., parata a emis decizia de concediere atacata, desi subsemnatul ma aflam in incapacitate temporara de munca, dovedita prin certificatul medical de care parata refuza sa tina seama. Avand in vedere dispozitiile legale ce interzic concedierea salariatului pe durata incapacitatii temporare de munca ........... . Va rog sa admiteti actiunea, sa anulati aceasta decizie si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi la care as fi avut dreptul, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca, repunerea partilor in situatia anterioara emiterii actului de concediere, alaturi de obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces (onorariu avocat etc.).


IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila, art. 281-291 Codul muncii si pe dispozitiile ......
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri si interogatoriul paratei.
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

ANEXEZ:

1. .............................................. .
2. Contractul individual de munca incheiat intre parti sub nr. ..... din data de ...................... .
3. Decizia de concediere nr. ..... din data de .......... .
4. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ........ .


SEMNATURA
Domnului Presedinte al Tribunalului ............
Nu doresc reangajarea, repet, din motivul ca mi-e frica sa nu imi insceneze ceva,se lucreaza cu bani ,doar plata salariului ce mi se cuvine pe perioada lucrata, plata concediului medical, a preavizului, a salariului compensatoriu, si a salariilor ce mi s-ar fi cuvenit pana la hotararea judecatoreasca.
MULTUMESC!
Este un model de cerere care poate fi adaptat la situatia dvs ... din acest model scoateti contestarea deciziei de incetarea a c.i.m. si reintegrarea .... sau

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................., str. ......
............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ........
........................, reprezentat prin avocat .............................., cu sediul profesional in .............................., str. .............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ............................., in calitate de salariat, chem in judecata pe parata-angajatoare S.C. ........................., cu sediul in ......................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................................., cod unic de inregistrare ............................., atribut fiscal .............................., numar de ordine in registrul comertului ............./........./............, cont deschis la Banca ........................., sucursala ....................., cu numarul ................, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa:
1. fie obligata sa imi plateasca suma de ..................... lei, reprezentand drepturi salariale pe perioada ..................., pana in prezent;

2. sa fie obligata sa-mi plateasca suma de ......... lei, cu titlu de despagubiri corespunzatoare prejudiciului pe care l-am suferit, ca urmare a neexecutarii de catre parata a obligatiilor contractuale de plata a salariului.
Fac dovada celor prezentate cu acte si martorii:
1.
2.


DOMNULUI PRESEDINTE AL.......................................

Alte discuții în legătură

Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de suspendare cim tomamirela tomamirela Buna ziua, exista un model de contestatie a deciziei de suspendare a CIM, sau ma puteti indruma cu continutul acestei contestatii? Temenul de depunere se ... (vezi toată discuția)
Cerere preschimbare termen de judecata ContSters22096 ContSters22096 ma poate ajuta cineva cu un model de cerere - preschimbare termen de judecata? as vrea sa il devansez multumesc. (vezi toată discuția)