avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie decizie de suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie decizie de suspendare CIM

Buna ziua,
exista un model de contestatie a deciziei de suspendare a CIM, sau ma puteti indruma cu continutul acestei contestatii?
Temenul de depunere se apropie si nu am suficiente date , vreau sa nu omit nimic !Multumiri !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 23 August 2012
Termenul de contestare a unei astfel de deciziii este de 45 de zile de la data comunicarii .

INSTANTA ......................

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................., domiciliat in ................................, str. ....
........................... nr. ..........., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ....
...................................., reprezentat prin avocat ......................................, cu sediul profesional in ................................., str. ............................ nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ....................., in calitate de salariat, formulez prezenta

CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE SUSPENDARE
nr. ...... din data de ........................, emisa S.C. .............................. cu sediul in .................................., str. ............................. nr. ....., bloc ....., scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ......................., cod unic de inregistrare ..............., atribut fiscal ......................, numar de ordine in registrul comertului ...../.........../......., cont deschis la Banca ...................................................................................., sucursala ............................, cu numarul ................., pe care o chem in judecata in calitate de parata, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta:

1. sa anulati aceasta decizie si sa dispuneti obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat, daca as fi continuat sa execut contractul individual de munca;

2. sa repuneti partile in situatia anterioara emiterii actului de concediere, dispunand reintegrarea subsemnatului in cadrul societatii-parate pe postul si functia detinuta anterior.

Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati parata sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT:
Subsemnatul am incheiat la data de ..................... un contract individual de munca cu parata pe durata nedeterminata.
La data de ...................... parata a emis decizia de suspendare atacata, pretinzand in motivarea formulata ca .... ..................... ...................... .


IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila, art. 211 lit.a din Legea nr.62/2011 si pe dispozitiile art. ..... .
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri si interogatoriul paratei.
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

ANEXEZ:
1. Contractul individual de munca incheiat intre parti sub nr. ..... din data de ...................... .
2. Decizia de suspendare nr. ..... din data de .......... .


Buna ziua,
multumesc pentru raspunsul prompt, termenul de 45 de zile de contestare a deciziei de suspendare este mentionat in legislatie? Intreb pentru ca in Codul Muncii am gasit numai 30 zile ( la fel se mentioneaza si in decizia de suspendare ) si nu a-si vrea sa fac vreo gafa !
La fel in decizie se mentioneaza ,, tribunalul Prahova " care acum este in vacanta , daca depun contestatia la registratura este suficient ?
Da, este mentionat in art. 211 lit.a din Legea nr.62/2011 .. articol care abrogat tacit prevederile art.268 alin.1 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim ContSters147374 ContSters147374 In urma unui concediu medical,societate mi-a dat o decizie de incet CIM cu o data in care eram in conc. med, insotita de un referat, un convocator, si un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni retroactiv vektor vektor ne puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in instanta? am facut cererea la ajpis , avem refuzul dar nu stim ce sa facem mai departe. adica cum se face ... (vezi toată discuția)