avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie gemeni retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie gemeni retroactiv

ne puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in instanta? am facut cererea la ajpis , avem refuzul dar nu stim ce sa facem mai departe.
adica cum se face cererea sau ce anume trebuie facut mai departe, fara avocat.
avem gemeni din 2006,am luat indemnizatie doar pentru unul.
va multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 29 Februarie 2012
legile nu se aplica retroactiv
Este vorba despre Decizia ICCJ .. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie se refera la acordarea indemnizatiei lunare pentru cresterea copiilor nascuti dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, anterior datei de 17 iunie 2009, data la care a intrat in vigoare Legea 239/2009.

Domnule Presedinte,

Subsemnata ................................., domiciliata in ........................, str. ...............
................... nr. .................., bloc .............., scara .........., etaj ........., apart. .........., sector/judet .........................., reprezentat prin avocat ..............................., cu sediul profesional in ...................., str. ....................... nr. ........., bloc ........, scara ............
......, etaj ......, apart. ......., sector/judet ................., in termen legal formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA A

................................., cu sediul in .............................., str. ................... nr. ......, judet/sector ................., solicitandu-va ca prin hotararea ce veti pronunta sa dispuneti:
- anularea actului administrativ ..............., emis de ........................., sub nr. ....... din data de ..........., intitulat ............. ce mi-a fost comunicat la data de ...................,
- repararea pagubei ce mi-a fost cauzata prin emiterea actului administrativ mai sus mentionat,
Va solicit, de asemenea ca, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati paratii sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

DOMNULUI PRESEDINTE AL .....................................

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI:

IN FAPT:

mentionati imprejurarile de fapt ... dreptul de a primi indemnizatie potrivit Deciziei ICCJ , ETC.
Potrivit ICCJ, drepturile prevazute de vechea OUG 148/2005 se pot acorda retroactiv parintilor ai caror copii s-au nascut din sarcini multiple (gemeni, tripleti sau multipleti) in perioada 1 ianuarie 2006 - 17 iunie 2009.

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82, 112 si urm. art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile art. 1 si urm. din Legea nr. 554/2004.

In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba ......
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celelalt pentru comunicare paratei.

ANEXEZ:
1. .............................................. .
2. .............................................. .
3. Actul administrativ ......................., emis de ..................., sub nr. ....... din data de ............., intitulat .............. .
4. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ............. .

SEMNATURA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ptr contestare decizie tudfamily tudfamily Buna ziua, Doresc sa depun un dosar ptr contestarea deciziei de cercetare disciplinara. Am fost la judecatorie sector 4 Bucuresti si mi s-a spus ca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de suspendare cim tomamirela tomamirela Buna ziua, exista un model de contestatie a deciziei de suspendare a CIM, sau ma puteti indruma cu continutul acestei contestatii? Temenul de depunere se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copiilor retroactiv (gemeni) marinescumsilvia marinescumsilvia M-ar interesa daca as putea sa demarez actele pentru indemnizatie retroactiv gemeni,nascuti in 4.05.2008.Nu stiu ce-i cu prescriptia de 3 ani desi eu am o ... (vezi toată discuția)