Buna ziua,
Imi pare bine ca am gasit acest forum, unde pot adresa o intrebare:
In dec. 2008 am fost la un furnizor de telef mobila sa-mi schimb abonam la altul mai convenabil.Mentionez ca sunt abonat din 2004 la ei si nu aveam perioada minima contractuala(expirase in 2006).Intrucat atunci vroiam sa fac un codou un telef, am luat si un sony ericsson de la ei la 1euro. La ei in shop am ales din lista un telef, dar nu-l aveau in magazin ci in depozit.Intrucat shop-ul era in real a ramas ca ei mi-l aduca si dupa ce fac eu cumparaturile trec si mi-l iau.Asa a fost. L-am luat si am plecat fara sa semnez nimic! sapt trecuta cand am vrut sa reziliez contractul cu ei, aflu cu surprindere ca nu pot rezilia intrucat am obligatia sa stau pana in dec 2010 la ei, conform unui act aditional, pe care eu l-am gasit in cutia telef, semnat de angajatul lor atat la client cat si la furnizor. Deci eu conform unui act aditional nesemnat de mine trebuie sa mai stau inca 5 luni la ei!!! Imi vine sa le dau foc...atat de suparat sunt!
Imi puteti da un sfat va rog frumos?
Multumesc
:(
Faptul ca o alta persoana a semnat in locul dumneavoastra acel inscris atrage nulitatea absoluta a actului respectiv, dar si raspunderea penala a respectivei persoane pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, infractiune prevazuta si sanctionata de art.290 C.pen..
Fapta unei persoane de a falsifica un inscris sub semnatura privata prin contrafacerea subscrierii (semnaturii) si de a folosi acel inscris mai departe pentru a produce consecinte juridice (modificarea sau stingerea unui drept sau a unei obligatii), intruneste elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
In literatura de specialitate s-a aratat ca prin inscris sub semnatura privata trebuie sa intelegem orice inscris care emana de la o persoana particulara, care contine o manifestare de vointa ori constatarea unui act, fapt sau imprejurari cu semnificatie juridica si care este susceptibil de a dovedi existenta, modificarea sau stingerea unui drept sau obligatii. Pentru a constitui obiectul material al falsului in declaratii sub semnatura privata, un inscris trebuie sa indeplineasca doua conditii:
-sa emane de la o persoana particulara, conditie care este indeplinita daca inscrisul intocmit de o persoana particulara este semnat si datat de aceasta
-sa fie producator de consecinte juridice
Elementul material al laturii obiective presupune o actiune de falsificare a unui inscris sub semnatura privata. In cazul falsificarii inscrisului prin contrafacere, esentiala este contrafcerea subscrierii, adica a semnaturii, deoarece ceea ce da caracter veridic inscrisului sub semnatura privata consta tocmai in semnatura aflata pe el.
Pedeapsa prevazuta est inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Va sfatuiesc sa incercati sa rezolvati amiabil conflictul cu operatorul de telefonie mobila si sa le atrageti atentia asupra neregulilor pe care angajatul dansilor le-a comis. Propuneti-le solutia care va multumeste pe d-voastra si lasati in subsidiar posibiliatatea de a va indrepta cu o plangere penala impotriva angajatului doar daca acestia nu doresc sa indrepte greseala.
Succes!
multumesc frumos dle Cosma pt lamuriri si sfaturi. In cazul in care furnizorul de servicii cere o expertiza grafica si refuza rezolvarea amiabila a conflictului, trebuie sa-mi caut avocat?
Considerati ca pentru 5 luni de ctr este necesar sa distrugeti viata unui angajat care la vremea respectiva a fost fair play fata de Dvs, iar prin gestul necugetat nu a facut nimic altceva decat sa incerce sa va ajute??
Incercati sa luati legatura cu agentul respectiv...cu siguranta ca o sa fie dispus sa achite el restul abonamentului numai sa scape de raspunderea juridica..
De asemenea ar trebui sa ne lamureasca domnii avocati asupra urmatorului aspect: Dvs ati stiut in toata aceasta perioada de faptul ca actul nu este semnat, telefonul e in posesia Dvs, facturile au fost achitate...
stimate giony18,
nu am intentia decat sa renunt la un contract pe care nu l-am semnat! Daca dvs ati impumuta 10000euro de la o banca si pe contract ar semna reprezentantul bancii, dvs ce ati face in acest caz, cand vi s-ar pune in spinare recuperatori si amenintari, etc? Binenteles ca nu astept un raspuns cinstit de la dvs.
Iar ca veni vorba de ajutor, cred ca acel angajat(daca m-ai lucreaza acolo...) a respectat "norma" impusa de firma...la fel cu politistii de la rutiera care au norma pt a nu fi penalizati la salariu...
Falsificare semnatura
elnyy
Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin ... (vezi toată discuția)
Sanctiune
alonso_first_one
Daca un angajator a semnat in locul unui angajat pe contractul de munca sau pe actul aditional contractului de munca,ce sanctiune i se poate da si cum as putea ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica
matar
unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)