avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune

Daca un angajator a semnat in locul unui angajat pe contractul de munca sau pe actul aditional contractului de munca,ce sanctiune i se poate da si cum as putea sa il reclam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 12 Aprilie 2009
se poate formula plangere penala.

av zaharia f.
alonso_first_one a scris:

Daca un angajator a semnat in locul unui angajat pe contractul de munca sau pe actul aditional contractului de munca,ce sanctiune i se poate da si cum as putea sa il reclam?


Daca sunteti sigur in legatura cu situatia relatata si puteti produce dovezi in sensul afirmatiilor facute este necesar sa introduceti plangere penala impotriva persoanei pe care o considerati culpabila pentru fals material in inscrisuri oficiale prev.de art.288 c.pen. si pentru uz de fals,daca inscrisul respectiv a fost folosit in vederea producerii unei consecinte juridice,conf.art.291 c.pen..Plangerea o veti adresa organelor de politie competente teritorial(politia de la locul unde s-a savarsit fapta) si va trebui dovedita cu mijloace probatorii,in functie de imprejurari,cu acte,martori si cu expertiza grafologica
De ce in inscrisuri oficiale?
Cred ca este vorba despre un concurs de infractiuni ... fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Trebuie sa depuneti o plangere penala impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Exista vreun capat de acuzare - continuare elyon85 elyon85 daca la intocmirea unui proces verbal...folosesc un martor care imi da datele si spune ca vrea sa fie folosit ca martor la contraventiile savarsite de ... (vezi toată discuția)
Urgent! melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti unde se incadreaza fapta faptuitorului. noi suntem o firma de proiectare, pe cale incidentala am observat ca cineva se foloseste de ... (vezi toată discuția)