avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare

Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina are norma de poluare euro3, din pacate la R.A.R. a iesit cu euro2. Evident taxa este cu mult mai mare decat ne asteptam noi.
Am inteles ca dupa ce platim aceasta taxa se pot face demersuri pentru a o recupera.
Va rog sa imi spuneti care sunt sansele de reusita, cat dureaza pana se poate recupera taxa, care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le suportam noi si daca conteaza la ce avocat mergi (pt ca noi locuim in Iasi si inmatricularea urmeaza sa o facem in Suceava).
Apreciez daca imi poate recomanda cineva si un avocat.
Mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: bogdan31 , utilizator 18:29, 16 Octombrie 2010
Imi pare rau dar taxele de poluare platite dupa 15 februarie 2010 nu mai pot fi recuperate. Incercati la RAR o depreciere a masinii platind o taxa de 200 de lei pentru a nu plati o taxa mare si solicitati la finante sa va treaca mai multi km a masinii( de preferat peste 500 de mii).Puteti introduce actiune dar nu aveti sanse de castig.
Multumesc pentru raspuns!
Imi puteti explica va rog de ce inainte se putea si acum nu mai sunt sanse....s-au schimbat legile sau ce s-a intamplat? Intreb asta pt ca am auzit si am citit despre multe persoane care au avut castig de cauza (ce-i drept inainte de 15 feb 2010) si nu imi explic cum poate statul roman sa scape cu asemenea abuz......o taxa infernal de mare (e jumatate din pretul masinii) pentru o masina care a mai fost o data inmatriculat si a circulat 10 ani in UE
Am gasit (tot pe net) un avocat care m-a asigurat ca poate recupera taxa de prima inmatriculare/poluare. Contactul a fost doar prin e-mail, dar mi-a spus asa : "In urma informatiilor pe care ni le-ati trimis, va putem spune cu certitudine ca se poate recupera aceasta taxa."
Sunt foarte confuza acum, imi puteti spune, va rog care sunt exact legile care nu imi permit recuperarea?
Admiterea acestor actiuni era motivata de o discriminare intre masinile produse in Romania si care erau scutite de aceasta taxa de poluare si masinile second-hand inmatriculate prima data in strainatate.Aceasta discriminare a fost scoasa astfel incat aceste cereri vor fi respinse, statul avand dreptul sa stabileasca ce taxe are chef......Nu va lasati pacalita .....aveti sanse aproape nule de reusita......
Confirm si eu ca se poate recupera taxa. Cel putin in Iasi practica nu s-a schimbat.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto maneas maneas buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare axncrime axncrime cum pot sa-mi recuperez taxa de prima inmatriculare dupa ce o sa o platesc ?in bistrita nasaud se accepta? (vezi toată discuția)