avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... din somaj in concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

din somaj in concediu de crestere copil

buna ziua.am si eu o intrebare. sotia mea este insarcinata si va naste in ianuarie pe la sfarsitul lunii dar este in somaj pana la data de 07 12 2010 adica ultima viza. Poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani? Astept un raspuns va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 6 August 2010
1. In somaj fiind va beneficia de concediu de maternitate(sarcina si lauzie) si apoi de CCC pana la 2 ani.
2. De asemenea aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, la expirarea acestor concedii, pana se termina perioada initiala de somaj.
3. Certificatul medical de maternitate il prezentati la Agentia de Somaj care il calculeaza si il plateste.
4. Cand va dori sa intre in CCC pana la 2 ani trebuie sa faca o cerere catre Agentia de Somaj.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal; somaj petruta_bz petruta_bz buna ziua am si eu o inrebare. lucrez la o firma de 2ani si 5 luni si vor sa ma dea in somaj dar sunt insarcinata in 3 luni . daca ies in somaj beneficiez de 6 ... (vezi toată discuția)
Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)