avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata indemnizatie concediu de odihna/Raspuns ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata indemnizatie concediu de odihna/Raspuns ITM

Va atasez sesizarea facuta catre ITM, privind plata concediului de odihna si raspunsul acestei institutii...

Sesizare:
Buna ziua.Numele meu este ...., cu domiciliul in ...., ,jud.Cluj, avand functia de profesor titular la Sc.cu cls.I-VIII,....., cu contract pe termen nelimitat.
.Avand in vedere ca ,la data intrarii mele in concediu de odihna, adica 15 iunie 2010,in deplina conformitate cu legile in vigoare ,angajatorul era obligat sa-mi plateasca zilele de concediu inaintea efectuarii efective a acestuia, dar din lipsa banilor(aspect ce tine de o administrare defectuoasa a fondurilor si nu din cauze pe care trebuie sa mi le asum eu, ca angajat) acest lucru nu s-a facut, plata indemnizatiei fiind facuta dupa intrarea in vigoare a legii118/2010, adica in 8 iulie., Va rog sa-mi spuneti daca aceste venituri salariale intra sub incidenta legii mentionate si daca sunt reduse cu 25%, legea 118/2010 neavand caracter retroactiv.
Va multumesc.

Raspuns:
În legătură cu întrebarea dvs arătăm că plata îndemnizaţiei de concediu de odihnă care se face în luna iulie este penalizabilă.

In ce tara traim , daca nimeni nu mai apara drepturile cetatenilor de rand?Ce drepturi mai avem?
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:53, 21 August 2010
Teoretic , indemnizatia de CO nu intra sub incidenta legii nr.118/2010 .. dar avand in vedere ca salariile sunt diminuate incepand cu luna iulie, atunci si cuantumul indemnizatiei este diminuat.

Pentru dvs, indemnizatia de CO nu trebuia sa va fie diminuata intrucat la data intrarii in CO nu era in vigoare aceasta lege tampita....
puteti formula o cerere in fata instantei
este scutita de taxa de timbru..adica nu va costa
Va multumesc pentru raspunsuri.Am retrimis sesizarea, cerandu-i consilierului juridic de la ITM sa citeasca cu atentie. si sa invoce temeiul legal al afirmatiei sale.La primirea unui nou raspuns , va voi tine la curent.Sunt convinsa ca multa lume este interesata de acest subiect.
Asa cum am promis, am revenit cu noul raspuns al ITM-ului, la noua sesizare facuta, privind legalitatea reduceriiCO, inceput in 15 iunie 2010.

Sesizare:
Domnului ........... consilier juridic

Revin la sesizarea facuta, deoarece raspunsul dv. dovedeste neintelegerea faptului semnalat.
.Mi-ati oferit raspuns privind efectuarea concediului in luna iulie, iar eu am precizat ca am intrat in concediu de odihna in luna IUNIE(15)2010, CAND, LEGAL, TREBUIA sa primesc banii pentru efectuarea acestuia, conform legislatiei in vigoare, mai exact cu 5 zile inainte de efectuarea acestuia, adica 10 IUNIE 2010.
In speranta unui raspuns cat mai urgent,Va rog sa reanalizati sesizarea mea ,oferindu-mi ca raspuns si baza legala care prevede acest lucru.Va multumesc.

Raspuns ITM:
Stimată Doamnă S... I.... M....

În legătură cu nelămuririle dvs., cu privire la plata îndemnizaţiei de concediu arăt că baza legală a diminuării cu 25% este Legea nr. 118 din 2010. Textul se referă la diminuarea venitului brut lunar iar această diminuare se aplică începînd cu data de 3 iulie . Aşadar venitul brut din luna iulie care conţine şi îndemnizaţia de concediu va fii diminuat cu 25%. Dacă îndemnizaţia de concediu ar fi fost plătită la timp, adică înainte de intrarea în vigoare a legii această sumă nu era diminuată!

Pentru ca nu am primit raspunsul la care speram, in toata naivitatea mea speram ca ITM -ul sa-mi dea dreptate, fara a mai actiona scoala in instanta, se pare ca acum un proces este singura mea iesire...Sau poate ... NU?

Alte discuții în legătură

Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR :help::ban: Indemnizatiile pentru concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010 la personalul din invatamant (si la toti bugetarii) se reduc cu 25%, cum ... (vezi toată discuția)
Diminuare indemnizatie concediu odihna cu 25%? ynnes ynnes Daca prima zi de concediu de odihna este 28 iunie 2010, ultima zi 30 iulie, respectiv 25 de zile CO de efectuat pentru care am primit indemnizatia de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt.concediu profesori- iulie,august-diminuata cu 25%? Mihacea Vasilica Mihacea Vasilica Cadrele didactice, beneficiaza, conform art.103 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, de dreptul la concediu anual de odihna ,cu plata,cu ... (vezi toată discuția)