avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Calatorie UE - Cetatean stat tert cu drept de lunga ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Calatorie UE - Cetatean stat tert cu drept de lunga sedere in Romania

buna seara

As dori sa stiu daca un cetatean al unui stat tert ( din afara Uniunii Europene) care are in prezent drept de sedere in Romania poate calatori in cadrul UE si in ce conditii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 17 Noiembrie 2007
dreptul de sedere in Romania, e doar atat si nimic mai mult. Poate calatori in UE in conditiile impuse tarii a carui cetatenie o poarta! B-)
Reglementarea liberei circulatii a cetatenilor în spatiul comunitar, cetateni posesori ai unei vize de lunga durata, este facuta de Regulamentul Consiliului 1091/2001, care se refera la libera circulatie a persoanelor ce poseda o viza cu durata mai mare de 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetaten strain (non-ue) casatorit cu cetatean roman. strainul poate calatori fara viza in statele ue? alinasku alinasku Rog specificati daca un cetatean indian, casatorit cu un cetatean roman, avand si permis de sedere (pe urmatorii 5 ani) in Romania, poate calatori fara viza in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)