avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contributie maxima CAA - avantaj mamica av
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contributie maxima CAA - avantaj mamica av

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie.
Am inceput de curand cariera de av si urmeaza sa devin mamica in luna martie 2011. Intrucat o perioada am avut incasari modice, am fost nevoita sa platesc la CAA cota minima de contributie.
Intrebarea este, daca spre exemplu, realizez un venit pentru care ar trebui sa platesc cota minima, pot sa platesc cota maxima aferent contributiei CAA. Ma ajuta in situatia asta, tinand cont de faptul ca, cota de contributie efectiv platita joaca un rol important in calculul indemnizatiei de maternitate si CIC?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:03, 11 August 2010
cota o platiti in functie de veniturile lunare pe care le declarati.
Ar "cam" fi fals in declaratii sa declarati un venit mai mare decat cel real.

Totusi aveti avantajul ca puteti lua indemnizatia si de la barou si de la stat ;).
Nu s-a gandit nimeni sa faca fals in decalaratii, declarand mai mult decat se realizeaza. Concret, sa zicem ca intr-o luna venitul este de 1500 lei, asta inseamna ca trebuie sa platesti la BB cota minima. Eu intrebam daca, declarand venitul real pot achita nu cota de contributie minima, ci maxima.
Oricum, multumiri pentru raspunsuri.
oanapop a scris:
Eu intrebam daca, declarand venitul real pot achita nu cota de contributie minima, ci maxima.

Cred ca nu, pentru ca fiecare contributie este raportata la venitul efectiv realizat. In plus, contributia mai mare ar avea un scop foarte clar: maximizarea prestatiei viitoare, scop care nu e compatibil cu principiile unui sistem de asigurari sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul de referinta lunar pe profesie cassy cassy care este venitul de referinta lunar pe profesie prognozat pt acest an (2009) de casa de asigurari a avocatilor ? sau in anii precedenti daca ... (vezi toată discuția)
Cota contributie 10% caa avocati ContSters84518 ContSters84518 Incepand cu data de 01 aprilie 2010 contributia individuala obligatorie a tuturor avocatilor cu drept de exercitiu al profesiei la sistemul C.A.A. este de 10% ... (vezi toată discuția)
Contributii avocat Georgian2all Georgian2all Buna ziua. Am o intrebare/ nelamurire, la care va rog, sa ma ajutati. Am avut zilele acestea o discutie cu o cunostiinta apropiata, si din una-n alta am ajuns ... (vezi toată discuția)