avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Noul Cod fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Noul Cod fiscal

Sunt cabinet stomatologic, CMI Dr..... Am 2 salariati pe cabinet. Am contract cu Casa de Sanatate pentru plata contributiei din veniturile anuale ale cabinetului (6.5% din venitul estimat). Am contract incheiat cu Casa de Pensii, 31.3% din valoare asigurata. Din cate stiu incheierea unui contract cu somajul era optional, eu nu am avut. Am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate unde imi deconteaza o parte din lucrarile mele stomatologice. Intrebare: Voi intra si eu in randul PFA cu activitate dependenta? Voi plati contributiile conform noului cod fiscal?
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 15:44, 8 August 2010
OUG 58/2010 spune:
"2. activitate dependenta – orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare;
AC21-2 2.1. Orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:
a) beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;"
Daca eu am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si imi deconteaza o parte din lucrari de stomatologie se poate intelege ca sunt activitate dependenta? Mentionez ca cealalta parte din venituri este incasata complet de la pacienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinet medical - cote contributii gabiclenciu gabiclenciu Pentru un cabinet medical la care determinarea venitului net se realizeaza in sistem real ( 16 % asupra diferentei dintre venituri si cheltuieli deductibile), ... (vezi toată discuția)
Pfa nteodora38 nteodora38 Buna ziua, sunt asistent medical,cu autorizatie de libera practica,si as vrea sa infiintez un PFA,pentru a putea colabora cu un cabinet medical individul.ce ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)