Sunt cabinet stomatologic, CMI Dr..... Am 2 salariati pe cabinet. Am contract cu Casa de Sanatate pentru plata contributiei din veniturile anuale ale cabinetului (6.5% din venitul estimat). Am contract incheiat cu Casa de Pensii, 31.3% din valoare asigurata. Din cate stiu incheierea unui contract cu somajul era optional, eu nu am avut. Am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate unde imi deconteaza o parte din lucrarile mele stomatologice. Intrebare: Voi intra si eu in randul PFA cu activitate dependenta? Voi plati contributiile conform noului cod fiscal?
OUG 58/2010 spune:
"2. activitate dependenta – orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare;
AC21-2 2.1. Orice activitate poate fi reconsiderata ca activitate dependenta daca indeplineste cel putin unul dintre urmatoarele criterii:
a) beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;"
Daca eu am contract cu Casa de Asigurari de Sanatate si imi deconteaza o parte din lucrari de stomatologie se poate intelege ca sunt activitate dependenta? Mentionez ca cealalta parte din venituri este incasata complet de la pacienti.
Pfa
nteodora38
Buna ziua,
sunt asistent medical,cu autorizatie de libera practica,si as vrea sa infiintez un PFA,pentru a putea colabora cu un cabinet medical individul.ce ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.