avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce este suspendarea???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce este suspendarea???

daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune iau 3 ani cu suspendare ce inseamna asta ce pot face si ce nu voi fi liber sau voi fi inchis sau despre ce e vorba ca nu cunosc acest termen aceasta sentinta in ce consta:(
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:29, 9 August 2010
Inseamna ca nu trebuie sa calcati pe "bec" in perioada prevazuta in sentinta de condamnare, altfel se vor cumula pedepsele cu condamnare in regim penitenciar.
Daca veti fi condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei- nu ii veti executa in detentie-
Urmaza o perioada de incercare dispusa de instanta, iar daca in aceasta perioada mai savarsiti o alta fapta penala, veti fi condamnat cu executarea pedepsei in detentie pentru respectiva pedeapsa, la care se va adauga si pedeapsa a carei executare a fost suspendata.. Aveti mare grije...
In cazul condamnarii la o pedeapsa de 3 ani cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei veti avea un termen de incercare de 5 ani, termen care se compune din cuantumul pedepsei aplicate plus un alt termen de 2 ani prevazut de art.83 c.pen.
Astfel, in toata aceasta veti figura in cazier cu aceasta pedeapsa.
Daca in acest interval nu veti savarsi o alta infractiune, dupa cei 5 ani va interveni reabilitarea de drept.
Daca insa in acest interval veti savarsi o alta infractiune, instanta ve revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei, dispunand executarea in intregime a pedepsei in regim de penitenciar, pedeapsa care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune, deci se aduna.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare MISAMIHAI MISAMIHAI Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul x la o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei ... (vezi toată discuția)
Pluralitate infractiuni florinamed florinamed buna seara datele problemei ar fii: perioada de suspendare 2,6 ani acum s-a sacarsit o nou infractiune in perioada asta de incercare conducere fara permis + ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)