avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala

Buna ziua!

S-a facut adunare generala si s-a ales un nou comitet executiv, dar s-a hotarat s-a ramana vechiul administrator. Acest administrator a refuzat sa discute cu noul comitet si prin decizie s-a hotarat demiterea din functie.
S-a procedat corect?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:51, 9 August 2010
Foarte corect.
Numai sa aveti grija in cazul in care are CIM cu asociatia...... daca are.
Daca are conventie civila nu e o problema.

La predare sa va faca balanta pasiv-activ.
Primaria spune ca nu este ok, pentru ca in PV din ad generala nu se specifica faptul ca"" adunarea generala mandateaza noul comitet executiv la demiterea si angajarea administratorilor". Din moment ce adunarea generala voteaza pentru un nou presedinte nu reiese faptul ca acesta se ocupa de treburile asociatiei.
Problema a intervenit in momentul in care in acel proces verbal apare faptul ca ramane in finctie vechiul presedinte, dar acesta refuzand sa discute cu noul comitet, s-a ales prin decizie a comitetului executiv demiterea din functie a administratorului si tot prin decizie angajarea noului administrator.Nu s-a mai facut adunare generala s-a hotarat de catre comisia de cenzor.
Deci este OK , daca are conventie civila?
Conventia civila nu se inregistreaza la ITM?
Multam!
Probabil ati vrut sa spuneti ca in PV s-a specificat sa ramana in functie vechiul administrator, nu presedinte..... :)

Mda, faptul ca in adunarea generala, proprietarii si-au exprimat dorinta de a ramane vechiul admin, e foarte bine, dar intamplarile ulterioare acelui eveniment, au facut sa fie nevoie de demiterea administratorului si angajarea altuia...si aici primaria nu mai poate sa se exprime astfel. Dar, din curiozitate va intreb, ce-ati cautat la primarie? Cum a ajuns primaria sa dea verdicte in asociatie?

Da, e in regula, il puteti demite si angaja alt administrator.
Conventiile civile nu se inregistreaza la ITM.
A facut plangere vechiul administrator la prefect si primarie.
sa inteleg ca presedintele nou ales si comitetul executiv, poate demite si angaja prin decizie administrator, fara adunare generala a proprietarilor?
Multam!
Da, ati inteles bine, atata timp cat administratorul nu vrea sa colaboreze cu noul comitet ales de proprietari.
Nu administratorul decide pe cine trebuie comitetul sa tina sau nu ca administrator, el trebuie sa se supuna, sa colaboreze ca administrator cu comitetul si cu presedintele...daca nu vrea, pleaca.

Si vreau sa va spun ca s-a facut o greseala deoarece nu adunarea generala hotaraste mentinerea, demisia sau angajarea unui administrator, ci comitetul executiv.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)