Mentionez de la inceput ca nu am studiat legislatia pentru ca nu am avut inca timp . Intrebarile ar fi :
1. O societate comerciala poate imprumuta o alta societate comerciala ? Daca da in ce conditii ? Stiu ca un administrator nu se poate imprumuta de la societate pe care o administreaza fiind fapta penala
2. Un ONG poate sa acorde un imprumut unei societati comerciale ? Daca da in ce conditii ?
societatile pot acorda imprumuturi doar daca au ca obiect de activitate acest fapt.....care e la banci.....deci legal contract de imprumut nu prea.....
Si eu dores un raspuns bine argumentat
Noi vrem sa dam imprumut unei firme - cu care nu avem nici o legatura - un imprumut de 30 000 - 40 000 RON cu dobanda de 5-7 %
Ce lege ne interzice , daca pe statut avem cod caen 652 si 748 ?
pana la urmna se poate sau nu ?
Am intrat pe o gramada de forumuri , dar inca nu m-am lamurit care ar fi baza legala pt care nu pot acorda acest imprumut
Si nu stiu daca neaparat tb autorizatie de la BNR
Adica nici nu e corect ... de la o persoana fizica pot sa iau imprumut , dar de la o societate nu !?
imprumutul in afara creditului bancar are baza legislativa L99/1999
titlul VI - regimul juridic al garantiilor reale imobiliare: "
art.100 - În sensul prezentului titlu, orice persoana, daca nu
primeste depozite, poate vinde pe credit sau poate acorda împrumuturi,
fara a fi aplicabile dispozitiile Legii bancare nr. 58/1998.
Imprumutarea societatii este posibila in contextul reglementarilor
privind activitatea de creditate desf de institutiile financiarE
nebancare - OG 28/2006 titlul I
Am o societate care , desi e profitabila , are probleme in a plati obligatiile la stat (TVA , impozit pe venit salarii , contributii sociale) in timp util din cauza faptului ca-mi incasez creantele cu mare intarziiere .
In aceste conditii mai platesc si nenorocitele alea de majorari
Am incercat tinind cont de domeniul de activitate al firmei tot felul de "inginerii" pentru a-mi asigura un cash-flow bun , dar tot am probleme si problemele pe care le am eu le au toti cei care activeaza in respectivul sector de activitate .
Am o alta societate in alt domeniu care nu are acest tip de probleme si are destui bani de rulat , mult mai mult decit e necesar firmei . Vreau de la aceasta societate sa imprumut bani la prima societate ca sa-si plateasca la timp obligatiile la buget .
Imprumut
ONU EMIL
Am virat din contul soc. mele mai multe sume in decursul catorva luni catre o alta societate sub forma de imprumut(avea nevoie de plata unor furnizori),La ... (vezi toată discuția)