avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Alocatie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Alocatie

Buna ziua.va rog frumos sami spuneti daca pot sa prelugesc alocatia pina la 3 ani pentru handicap grav,chiar daca PFA-ul meu a fost radiat la cerere;zic cei de ia registrul comertului;ei spun ca oricum trebuia ori suspendat ori radiat pfa-ul pentru a primi paternitate.in acest caz pot prelungi alocatia?de ce acte am nevoie?si la ce institutie sa apelez
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:49, 10 August 2010
Te intereseaza indemnizatia pentru crestere copil? Atunci
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, art.1 (1) prevede: Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
copilul a implinit deja 2 ani,in 31 Iulie, are handicap grav si ma poarta din institutie in institutie ,toti imi spun ca am dreptul sa prelungesc alocatia dar nu imi spun de ce acte am nevoie si la ce institutie sa apelez ,pentru a beneficia de alocatie.va rog frumos sa imi explicati.Multumesc
Trebuie sa ne adresam la Agentia de Prestatii Sociale din judet (fosta Directia a Muncii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primeste sotia ajutor social cezarica cezarica sotia mea este insarcinata si daca naste primeste ajutor social daca nu mai munceste de trei ani? vreau si eu un raspuns (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului loredana08 loredana08 sunt eleva la seral, dar am continuat fara intrerupere de la terminarea scolii de arte si meserii. beneficiez chiar si de alocatie. sunt insarcinata si as dori ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)