Buna ziua!
As dori sa stiu daca eu, ca proprietar, cu contoarele de apa verificate metrologic, sunt obligata sa platesc apa rece cu 6,5 lei/mc desi mc de apa rece+ canal la mine in oras este 2,3 lei, pe motivul ca unii vecini nu raporteaza corect consumul lunar iar administratorul imparte la toti ceilalti diferenta? Problema este de principiu. Vreau sa stiu in caz ca eu refuz sa platesc diferenta si platesc DOAR cat am consumat eu, nu dublu, desi pe statul de cheltuieli apare cu suma in cauza mai mult, sunt pasibila de repercusiuni? Desi i-am atras atentia ca ma deranjeaza ca aspect, nu e vorba de suma in cauza, consider ca am niste drepturi ca si consumator. Credeti ca in prima faza are legatura cu o eventuala sesizare la Protectia consumatorului?...Trebuie sa fac fotocopii dupa statul de cheltuieli unde apare trecut numarul de metri cubi si pretul "umflat"?...ca altfel nu am cum sa demonstrez, neexistand evidente ale citirii contoarelor. Repet, administratorul nu e susceptibil de intentii oneroase.
As dori sa stiu ce trebuie sa fac, deoarece pe cale amiabila vad ca nu se poate si chiar ma deranjeaza sa platesc confortul altora.
Va multumesc
Administratorul nu are voie să stabileasca alt preţ decât cel al furnizorul.
Aceste ”plusuri” apar din cauza diferenţelor de clasă de precizie: contoarele individuale nu înregistrează picăturile scurse la fiecare robinet neetanş, iar cel de branşament le adună şi le contorizează. Este adevărat: mai sunt şi "bay passuri" ascunse sau robinete la bazinul toaletelor reduse la nivelul de picatură, nesesizate de contor.
În Adunarea generală se va stabili, prin vot, modul de repartizare a diferenţelor dintre contorul de branşament (general, de la intrarea in bloc sau scară) şi suma tuturor citirlor contoarelor individuale.
Daca blocul este contorizat complect, are apometre in toate apart. , pretul unui m.c. de apa se calculeaza prin impartirea valori facturi la suma consumurilor individuale. In acest caz admin. a calculat corect.
conform legii pretul la apa ramane acelasi, in schimb se calculeaza un coeficent de corectie, dupa cum urmeaza:
Din nr. de m.c. dati de apometrul general al scarii/bloc se scade nr. de m.c. dati de locatari dupa citirea apometrelor si diferenta se imparte la nr. locatarilor ce sunt racordati la apometrul general.#-o