avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tabel lunar cu plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tabel lunar cu plata la intretinere

In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta fiecaruia.Problema e ca suma afisata nu este egala cu nr de metri cubi afisat inmultit cu pretul unui metru cub ci mult mai mare.Mai clar adica reiese ca platim mai mult cu 1 pana la 2 metri cubi in plus in fiecare luna.Am cerut explicatii administratorului si mi-a spus ca citirea de pe apometrele din apartament nu bate pe total cu contorul blocului si acele pierderi se impart la nr de persoane.Atunci ar trebui o rubrica separata sa stim care sunt pierderile nu?
Nu este normal asa ceva tinand cont ca eu am 1,5 metri in plus si facand un calcul la 55 de apartamente din scara deci pierderea este enorma si nu face nimeni nimic.Am cerut sa verifice apometrele din apartamente sa vina el sa citeasca si spune ca nu il primeste lumea.Ce se poate face in situatia asta ?
Cel mai recent răspuns: katyb , utilizator 21:17, 6 Septembrie 2009
Da, pierderea, respectiv repartizarea acestora locatarilor trebuie sa fie evidentiat clar si vizibil...
printr-o decizie a comitetului executiv se pot verifica citirile contoarelor respective. conform legii 230, cu un preaviz de 5 zile (afisarea deciziei comitetului executiv la avizier si stabilirea datei concrete ), fiecare proprietar este obligat sa accepte si sa primeasca pe cei indreptatiti sa faca asta
Spuneti administratorului, dar mai curand presedintelui sa se discute in comitet si sa procedeze la verificari periodice asa cum a spus si dl. Felix.
As adauga faptul ca pierderea sau diferenta de apa intre apometrul general si suma apometrelor din apartamente poate fi repartizata prin mai multe metode si nu numai pe nr de persoane.
In mod permanent administratorul, instalatorul trebuie sa verifice instalatiile de alimentare cu apa mai ales la subsol iar atunci cand diferente sunt mari verificarea trebuie facuta imediat si in apartamente . Noi facem verificari la 6 luni cand nu sunt diferente, dar am fost nevoiti sa facem si la 2 luni cand diferenta era mare si-am gasit un apometru cu 40 m.c , altul cu 103 m.c. neraportati la asociatie.
Altadata s-a gasit multa apa in subsol. Verificand imediat s-a constatat o avarie ( remediata proaspat) la instalatia de apa a unui agent economic inaintea apometrului individual si chiar nu avea de gand sa spuna nimic ca reusise sa remedieze fara sa opreasca apa din subsol. Am constatat o diferenta de peste 100 m.c. pe care a suportat-o acel agent economic.

Sunt multe cauze ale pierderilor si multe metode de a le depista si tine sub control, dar cu munca si supraveghere continua din partea administratorului.
eu stiu ca se impart pierderile pausal in fctie de suprafata apartamnetelor, in cazul in care toata lumea are apometre, e bine totusi ca vedeti consumul si pretul apei reci trecut , noi nici asta nu vedem ... este trecut totatlul cit ai de plata si atit, nu tu mc sau pret la apa rece, sau apa de ploaie sau stampila de administrator, dupa calculele facute de noi prin metode empirice si mai mult cu ajutor de mama omida, ne a iesit ca metrul de apa este 4.9ron, locuiesc in Timisoara , asociatia este mica de 8 familii si deci nu exista comisie de cenzoti.....as fi vrut si eu sa stiu cum se calculeaza cit e apa rece, cind nu sti cit e apa de ploaie anuntata de inmh pe lunile anterioare deoarece se pare ce lunar e aceiasi cifra la fel cum se pare ca , curentul pe scari exte exact acelasi , la kw, ciudat ... nici macar un kw diferenta...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
vivi23ro, utilizator
Daca nu aveti rubrica de "pierderi apa" poate ca administratorul imparte factura la cati mc de apa sunt declarati de locatari si astfel obtine costul unui mc de apa cu care apoi inmulteste consumul fiecarui apartament. Asa se face ca 1 mc (de apa rece presupun) ajunge sa coste 4.9 lei. Dar aici e vorba si de oras. In Bucuresti el se situeaza la nivelul de 3.4 - 3.5 lei.

Alte discuții în legătură

Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)