avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cerere din partea angajatorului care sa contina faptul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cerere din partea angajatorului care sa contina faptul ca nu primeste muncitori.

Pentru somaj dupa depunerea dosarului mi-au spus cei de acolo ca am nevoie de 2 cereri de la diferite firme ca si cum nu ar avea nevoie de munciori,una pe luna iulie si una pe august.Ma puteti ajuta cu un model ceva.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:22, 10 August 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;
b) să comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
c) să participe la serviciile pentru stimularea ocupării şi de formare profesională oferite de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate;
d) să caute activ un loc de muncă.

2. Norma de aplicare a Legii 76/2002 spune:
Art. 20. - Prin a cauta activ un loc de munca, potrivit art. 41 alin. (1) lit. d) din lege, se intelege a dovedi ca persoana s-a prezentat pentru a solicita un loc de munca la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti la care se afla in evidenta, in afara datei programarii lunare, sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.

3. Nu spune nicaieri ca trebuie sa aveti doua cereri de loc de munca refuzate de doi angajatori diferiti.
4. Mai este si obligatia legala a AJOFM de a va propune un loc de munca conform pregatirii dvs. profesionale.

Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se accepta dosarul pentru somaj ioanaiux ioanaiux Buna ziua, Este legal ca sa nu se accepte inaintarea dosarului de somaj, deoarece cei de la AJOFM vor sa ma oblige sa accept orice post disponibil netinand ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj marinescu112233 marinescu112233 buna ziua,sant in ajutor de somaj de 6 luni si am dreptul stabilit conform vechimii de 12 luni,am facut un curs de lucrator comercial si acum cand am fost la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cris_89 cris_89 Sunt studenta in anul terminal si m-ar interesa sa aflu daca pot beneficia de ajutorul de somaj in cazul in care nu pot sa-mi sustin licenta (inca nu sunt ... (vezi toată discuția)