avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de creanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de creanta?

Sotul a investit in casa parintilor unde si locuim o suma de bani provenita din vanzarea unui apartament pe care il detinea. Ce drepturi ar avea in cazul unui divort?
Casa este pe numele parintilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:01, 10 August 2010
Nici un drept.

Eventual un drept de creanta, dar nu provenit din procesul de divort/partaj, pt ca imobilul e proprietatea altcuiva, ci dintr-un eventual contract de imprumut, pe care trebuie sa il probeze.
Va multumesc.

Ce este acel contract de imprumut? Ce acte s-ar putea face ca sa aiba vreun drept indiferent de divort sau casatorie? Se poate face vreun contract de uzufruct? In ce conditii? Trebuie ambii proprietari sa semneze?
Am zis "eventual imprumut" pt ca nu stiu cu ce titlu a facut investitiile respective.
Daca a dat banii si atat, a fost doar fraier, nu mai poate recupera nimic, in nici un caz.

Daca a existat si un contract ( imprumut, donatie etc.) - adica sa fi dat banii de investitii cu un titlu, un temei legal, ceva, mai poate recupera in baza acelui contract.

Intelegem ca sunteti sotul "investitor". Pai de ce nu ati intrebat un jurist inainte sa dati banii de pomana?
poate sa introduca o actiune in pretentii unde sa ceara socrilor restituirea acelei sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil. bogdanfinante bogdanfinante Buna seara! Spre tristetea mea ma confrunt si eu cu un divort dar sunt cateva probleme pe care eu si sotia nu le intelegem referitor la o suma de bani pe care ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager nicolwilly nicolwilly ce trebuie sa fac dupa divort, fara copii, ca sa pot beneficia de pe urma unui imobil pe care l-am cumparat de la parintii sotului in 2011, pe baza de contract ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)