avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare titlul de proprietate

pot solicita in instanta anularea unui titlu de proprietate emis pentru o biserica adventista?exista o hotarare de guvern care sa le ateste proprietatea cumva?
Cel mai recent răspuns: ccos , utilizator 16:46, 13 August 2010
Bineinteles ca puteti solicita anularea titlului de proprietate., chiar daca este pentru o biserica.
Acum trebuie sa analizati daca aveti motive de nulitate absoluta pentru ca banuiesc ca au obtinut acel titlu de ceva timp.
in 2007 l-au obtinut. Problema e ca nu gasesc motive pentru invocarea nulitatii, si nu stiu de ce anume sa ma leg.
Pai...cum nu gasiti motive?
De ce doriti sa-l anulati?
Va ocupa o suprafata a dvs?
Legea 169/1997 - Art. III. - (1) Sunt lovite de nulitate absolută, potrivit dispoziţiilor legislaţiei civile aplicabile la data încheierii actului juridic, următoarele acte emise cu încălcarea prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991:

a) actele de reconstituire sau de constituire a dreptului de proprietate, în favoarea persoanelor fizice care nu erau îndreptăţite, potrivit legii, la astfel de reconstituiri sau constituiri;
b) actele de constituire a dreptului de proprietate pe terenurile agricole aflate în domeniul public sau privat al statului, ori în domeniul public al comunelor, oraşelor sau municipiilor;
c) actele de reconstituire sau de constituire a dreptului de proprietate în intravilanul localităţilor, pe terenurile revendicate de foştii proprietari, cu excepţia celor atribuite conform art. 23 din lege;
d) actele de constituire a dreptului de proprietate pe terenurile agricole constituite ca izlaz comunal;
e) actele de constituire a dreptului de proprietate, în condiţiile art. 20, în localităţile în care s-a aplicat cota de reducere prevăzută de lege;
f) actele de constituire a dreptului de proprietate, în condiţiile art. 20 şi în cazul în care în localitatea respectivă nu s-a constituit dreptul de proprietate persoanelor îndreptăţite de lege;
g) transferurile de terenuri dintr-o localitate în alta, efectuate cu încălcarea condiţiilor prevăzute de lege, în scopul ilicit de a spori prin aceasta valoarea terenului primit ca urmare a transferului;
h) actele de vânzare-cumpărare privind construcţiile afectate unei utilizări sociale sau culturale - case de locuit, creşe, grădiniţe, cantine, cămine culturale, sedii şi altele asemenea - ce au aparţinut cooperativelor agricole de producţie, cu încălcarea dispoziţiilor imperative prevăzute la ultimul alineat al art. 28 din lege.
(2) Nulitatea poate fi invocată de primar, prefect, procuror şi de alte persoane care justifică un interes legitim, iar soluţionarea cererilor este de competenţa instanţelor judecătoreşti de drept comun, care au plenitudine de jurisdicţie.

daca la data eliberarii Tp, dumneavoastra aveati cerere inregistrata in termenul prevazut de lege la comisia locala, este cel mai bun motiv de nulitate si care tine si in instanta.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate iultra69 iultra69 Sunt proprietarul unei case cu teren 3800 m2 obtinute in urma unui act de vanzare cumparare de la mama mea .Titlul de proprietate a fost intocmit in timp ce ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate 80kln 80kln Buna, Un unchi mai indepartat a inaintat o actiune pt anularea unor titluri de proprietate emise in urma cu circa 7 ani de zile. El stia de ele, de aceea ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)