avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

In cursul procesului penal (politie) pot sa nu dau nicio declaratie, prefer numai la procuror, cat de rau ma v-a afecta acest lucru?
Trebuie formulata o cerere in acest sens? Cum se procedeaza?
Ca sa ajunga la procuror un caz trebuie sa se faca cercetari de catre organul de politie care, in raport de rezultat, va inainta la procuror dosarul cu o propunere de continuarea cercetarilor sau inchiderea lor. Daca nu dati nici o declaratie la organul de politie ce sa cerceteze? Trebuie sa existe o plangere, o fapta reclamata, un faptuitor si pentru a demonstra ceva trebuie sa se faca cercetari. Sfatul meu este sa dati declaratii la organul de politie daca vreti sa demonstrati ceva .
Ce calitate aveti? daca sunteti faptuitorul puteti sa nu declarati nimic. Aveti dreptul la tacere...
In dosar sunt invinuit, expertiza imi este favorabila. Organul de cercetare penala cauta orice pentru a ma invinuii.Nu-mi accepta nicio proba, nu ma lasa sa-mi pun expert parte si multe altele...
Se merge mai mult pe intimidare, nu ia in calcul nimic din ce spun eu.Am dat o singura declaratie, atat mi s-a cerut.
Este normal ca fostii colegi de munca sa nu tina cu mine, exista posibilitatea sa-si piarda locul de munca si cel mai important este ca unii dintre ei care au dat declaratii impotriva mea, chiar sunt vinovati.
Nu stiu ce sa fac?
Si ca invinuit aveti dreptul la tacere. INsa inteleg ca ati dat totusi o declaratie.Era important sao fi dat asistat fiind de un avocat. Nu va stiu speta, insa stiti cum e, apropo de colegii dvs. fiecare incearca sa iasa bazma curata aruncand vina pe altcineva. Pe baza unor probe temeinice insa, a actelor de urmarire penala , adevarul va iesi la iveala..asa ar trebui sa fie. Probabil ca va mai dura.
Impotriva actelor si masurilor dispuse de organul de urmarire penala puteti face palngere la prim procurorul parchetului , apoi la instanta , daca si solutia prim procurorului va va nemultumi.
Nu inteleg de ce nu doriti sa dati declaratii in fata organelor de urmarire penala ale politiei?Ei urmeaza sarcinile trasate de procurorul de caz.Daca stiti ca nu aveti nici un amestec faceti uz de art.70 cpp (dreptul de a nu face nici o declaratie) pt.ca sarcina probei revine organelor de urmarire penala.Daca stiti ca dimpotriva aveti un oarecare amestec apelati neaparat la un avocat.

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)