avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CITAT LA PARCHET
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CITAT LA PARCHET

Buna,
Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005.
Eu am banuiala ce este si incerc sa exipic mai pe inteles sper:
In anul 2005 un prieten a cumparat pe firma lui un autoturism cu care l-a onorat cu un bilet la ordin ulterior fiind fara acoperire dupa care a inceput spectacolul.
Am fost chemat la politie de vreo 4 ori am dat aceleasi declaratii ca noutati nu aveam si ulterior s-a dat nup si pt prietenul meu si pt mine dar s-a facut recurs impotriva rezolutiei procurorului si instanta a dispus nup pt mine dar folosirea mea ca martor iar pt el mentinerea urmaririi penale si ca se mai caute nu stiu ce probe sau ceva de activitatea firmei.Am fost iar la politie am dat aceiasi declaratie cred ca a 5 -a si au spus ca ma mai cheama ei daca au nevoie de mine.Acuma ved ca sunt citat la paechet in calitate de invinuit.Vreau sa va intreb ce mi se poate intampla.Eu in toata treaba asta am participat ca am condus acea masina pt ca prietenul meu avea permisul suspendat.
O sa ma trimita in judecata,ma poate aresta procurorul cand ma duc?.....Precizez ca nu am bani sa angajez un avocat ales.Am uitat sa precizez ca eu nu sunt actionar la firma respectiva sau altceva .Eu doar am condus accea masina si am luat parte la tranzactie dar partea vatamata a spus ca sunt si eu complice si sa platesc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:12, 14 Ianuarie 2010
E foarte greu sa-ti dai cu parerea asa in neant, fara sa cunosti acuzatii si ce probe sunt.. Cel mai bine este sa va angajati un avocat, pentru a putea studia dosarul si a putea sa va reprezinte.
Succes!
Parerea mea este urmatoarea:
Trebuie sa va prezentati la Parchet deoarece ati fost citat. Numai ca acolo nu trebuie sa dati nici o declaratie. Aveti acest drept. Spuneti pur si simplu ca nu aveti nimic de declarat cu ceea ce vi se imputa.
In dreptul penal cel care acuza trebuie sa faca proba. In cazul de fata cel pagubit. Daca nu aveti vreo calitate in firma si doar ati luat parte la tranzactie deoarece urma sa conduceti autoturismul nu vad cum puteti fi considerat faptuitor. Poate in cel mai rau caz martor al tranzactiei si al faptului ca s-a platit printr-un bilet la ordin. Faptul ca acesta nu a avut acoperire in banca nu este vina dvs. Aveati drept de semnatura in banca?
Nu am nici un drept de semnatura pt ca eu nu am treaba cu firma nici macar angajat.
Dr pe citatie scrie invinuit nu faptuitor
Indiferent ce scrie nu dati nici o declaratie. Este dreptul dumneavoastra sa taceti.
Bine,bine io nu zic nimic dar daca ma aresteaza?
Ar fi fosibil?Oricum fapta e in 2005 si ma gandesc ca aveau vreme daca era vorma de asa ceva.Poate vor sa ma si intimideze sa declar ca eu aveam cunostinta ca prietenul meu a vrut sa insele si sa-l condamne

Alte discuții în legătură

Cod penal lorelaybianca lorelaybianca Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor. (vezi toată discuția)
Plangere pentru lipsire de libertate ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, as vrea sa va expun o problema pe care o traiesc pe propria piele. in urma cu un an de zile am participat la sedinta cu locatarii din blocul in care ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)