avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

Buna Seara.Am primit o citatie prin care sunt chemata la procuratura in calitate de faptuitor pt art 215 cod penal.as vrea sa stiu si eu ce inseamna faptuitor.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:14, 27 Februarie 2010
persoana careia i s-a intocmit un dosar penal,a savarsit o infractiune si nu are calitatea de invinuit adica sunteti in faza urmaririi penale si se administreaza probe.
cineva a formulat o plagere impotriva dvs.pt.inselaciune
si care este procedura legala prin care pot fii chemata in calitate de faptuitor ci nu ca si parat atata timp cat nu exista probe impotriva mea si NICI O HOTARARE JUDECATOREASCA care sa demonstreza ca sunt faptuitor
sunteti citata in scris,vi s-a trimis o citatie.
toata lumea beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
prezentati-va la locul indicat si vi se vor aduce la cunostinta acuzatiile .pe parcursul cercetarilor se va stabilii daca aveti vreo vina sau nu.
nu toata lumea este condamnata in urma unor plingeri penale.Sunt spete si spete
in baza plangerii penale formulata impotriva dvs.. nu aveti calitatea de parat ca nu sunteti intr-un proces civil..stiti ceva? cred ca ar trebui sa va duceti cu un avocat dupa dvs la parchet sau unde ati primit citatie sa dati declaratia.. el poate aprecia si caracterul tardiv al plangerii formualte impotriva dvs si interventia prescriptiei si alte proceduri care se pot invoca.. e mai ieftin sa-l platiti pe avocat decat sa ajungeti sa fiti condamnata, credeti -ma!
nu exista riscul sa fiu condamnata pt ca nu am facut nimic, tocmai de aceea nu stiu de ce sunt chemata ca si faptuitor , nici macar nu stiu de ce sunt chemata.

Alte discuții în legătură

Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Ce pot risca? paul_cobarzan paul_cobarzan Buna, De la inceput vreau sa precizez faptul ca in urma cu 3 ani am achizitionat o masina pentru care am emis un bilet la ordin ulterior fiina fara acoperire ... (vezi toată discuția)
Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)