avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea 8/1996 - Drepturi de autor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea 8/1996 - Drepturi de autor

Sunt administratorul unei firme infiintata in 2002, pe care am preluat-o de la fostul prieten in 2005. In cadrul ei, eu administrez o sala de internet si jocuri in cadrul careia mai am si un magazin de piese de calculatoare.
In febr 2006 am avut un control de la Politie - Investigarea Fraudelor - pentru licentele detinute la calulatoarele din sala si pentru cd-urile piratate care s-au gasit in cadrul societatii. Mentionez ca in momentul acela nu eram prezenta, procesul verbal fiind semnat de unul dintre asociatii mei, care este si angajat al firmei.
Precizez ca in momentul deschiderii salii de internet, in 2003, firma a cumparat soft in valoare de 5.000 Dolari (Windows si jocuri)!
In momentul de fata ma judec pe penal pentru prejudiciile aduse diverselor institutii pentru drepturile de autor. Au fost gasit cd-uri piratate care erau personale o parte, dar o mare parte nu ne apartineau ci au fost uitate sau lasate de clienti la sala de internet, iar noi le-am pastrat.
Problema este ca eu ca administrator, chiar daca nu am fost de fata si chiar daca nu am cunostinta de cd-urile respective, sunt cercetata penal, urmand ca in scurt timp sa se dea si o sentinta, probabil in aprox 2-3 luni.
Aveti sfaturi legate de aceasta problema ? As putea sa ma leg si de faptul ca in momentul descinderii, cfm Legii societatilor comerciale, administrarul nu raspunde pentru firma ?
Am aflat ca urmeaza sa se deschida proces penal si celor 2 asociati ai mei... pentru aceeasi problema.

Orice sfaturi si sugestii sunt binevenite
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2007
nikiamira, utilizator
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:13, 27 Ianuarie 2008
Din pacate sunteti responsabila penal pentru incalcarea drepturilor de autor. Contactati un avocat specializat care sa negocieze o tranzactie in civil care sa duca la lipsa pericolului social si NUP.
Obiectul dreptului de autor

Art. 7. - Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creaţie intelectuală în domeniul literar, artistic sau ştiinţific, oricare ar fi modalitatea de creaţie, modul sau forma concretă de exprimare şi independent de valoarea şi destinaţia lor, cum sunt:
a) scrierile literare şi publicistice, conferinţele, predicile, pledoariile, prelegerile şi orice alte opere scrise sau orale, precum şi programele pentru calculator;

Art. 140. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă de la 200.000 lei la 3 milioane lei, dacă nu constituie o infracţiune mai gravă, fapta persoanei care, fără a avea autorizarea sau, după caz, consimţământul titularului drepturilor recunoscute prin prezenta lege:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 8/1996 - drepturi de autor nikiamira nikiamira Sunt administratorul unei firme infiintata in 2002, pe care am preluat-o de la fostul prieten in 2005. In cadrul ei, eu administrez o sala de internet si ... (vezi toată discuția)
Legea 8/1996 - drepturi de autor nikiamira nikiamira Sunt administratorul unei firme infiintata in 2002, pe care am preluat-o de la fostul prieten in 2005. In cadrul ei, eu administrez o sala de internet si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor stanciuu_auco stanciuu_auco am fost asociata cu un indivd, in timpul asocierii am apelat la o firma sa ne faca un site folosind un CD-catalog pentru piese pe care il detine toata ... (vezi toată discuția)