avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului de conducere pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului de conducere pe teritoriul Slovaciei

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie privind retinerea permisului de conducere pe teritoriul Slovaciei cauza fiind neplata pe loc a unei amenzi de 200 euro pentru depasirea vitezei , am fost surprins cu 70 km/h pe un tronson de drum cu limita de viteza de 50 km/h. Am refuzat plata pe loc motiv pentru care mi-au retinut permisul , mi-au eliberat o dovada valabila doar pe teritoriul lor si mi-au intocmit un proces verbal. toate acestea s-au intamplat in data de 27.06.2009 , a trecut un an si eu nu am intrat in posesia permisului de conducere. Am trmis un e-mail Ambasadei Romane de la Bratislava si mi-au raspuns ca permisul se inmaneaza personal de autoritatile slovace in momentul cand primesc dovada platii.

Este legal asa ceva ??? Nu trebuia sa-l trimita dupa 15 zile autoritatilor emitente documentului, adica a permisului de conducere ???
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 20:25, 21 Ianuarie 2011
ati platit amenda pana la urma??
potrivit legislatiei rutiere din tara respectiva se pare ca e legal sa achitati amenda m,ai intai si apoi vi se va restitui permisul.......trebuie sa recunoastem ca altii se pricep mai bine sa colecteze amenzile...:)
Nu am platit amenda si nici nu vreau sa o platesc, mi-se pare un abuz ceea ce au facut. Ce se intampla daca nu platesc ? Probabil o sa fiu dat in judecata, nu ? O sa-mi primesc permisul la finalul procesului peste cativa ani ??? Sau niciodata!?
Mergeti la IGPR si interesati-va.
ar mai fi o posibilitate "oarecum legala" : faceti dvs o contestatie la procesul verbal cu care ati fost sanctionat ,catre judecatoria din slovacia de pe raza localitatii unde ati fost sanctionat (in mod normal ar trebui ca aceasta judecatorie sau organul la care se depune contestatia sa fie trecute in procesul verbal ,traduceti-l)prin care solicitati constatarea ca cele retinute nu corespund realitatii sarcina probei in acest caz revine agentului constatator (Hotarirea C.E.D.O. Anghel contra Romaniei pe care o putei invoca) si al doilea capat de cerere ar sa vi se remita permisul de conducere pina la pronuntarea instantei ,conform aceleiasi hotariri va bucurati de prezumtia de nevinovatie si in cazul contraventiilor.

Asteptati 1 dar mai bine 2 saptamini de la trimiterea prin posta ,timp in care nu veti primi permisul e clar dar dupa doua saptamini va prezentati la Institutia prefectului de pe raza de domiciliu si il declarati pierdut . Daca aveti si chitantele de la cec si trezorerie achitate in 10 zile va vine oul permis acasa prin posta iar pe loc primiti dovada de circulatie.

in mesaj privat va pot da explicatii despre necesitatea contestatiei (daca solutia prezinta interes)ea fiind ffffffffffffffff importanta. Eu am patit acelasi lucru in bulgaria si am rezolvat fffffffffffffffrepede problema permisul nu a ajuns nici acum dupa 2 ani.
stelian67 a scris:

ar mai fi o posibilitate "oarecum legala" : faceti dvs o contestatie la procesul verbal cu care ati fost sanctionat ,catre judecatoria din slovacia de pe raza localitatii unde ati fost sanctionat (in mod normal ar trebui ca aceasta judecatorie sau organul la care se depune contestatia sa fie trecute in procesul verbal ,traduceti-l)prin care solicitati constatarea ca cele retinute nu corespund realitatii sarcina probei in acest caz revine agentului constatator (Hotarirea C.E.D.O. Anghel contra Romaniei pe care o putei invoca) si al doilea capat de cerere ar sa vi se remita permisul de conducere pina la pronuntarea instantei ,conform aceleiasi hotariri va bucurati de prezumtia de nevinovatie si in cazul contraventiilor.

Asteptati 1 dar mai bine 2 saptamini de la trimiterea prin posta ,timp in care nu veti primi permisul e clar dar dupa doua saptamini va prezentati la Institutia prefectului de pe raza de domiciliu si il declarati pierdut . Daca aveti si chitantele de la cec si trezorerie achitate in 10 zile va vine oul permis acasa prin posta iar pe loc primiti dovada de circulatie.

in mesaj privat va pot da explicatii despre necesitatea contestatiei (daca solutia prezinta interes)ea fiind ffffffffffffffff importanta. Eu am patit acelasi lucru in bulgaria si am rezolvat fffffffffffffffrepede problema permisul nu a ajuns nici acum dupa 2 ani.

Cred că ar fi bine să nu urmaţi cele de mai sus în special partea cu declararea pierdută a permisului... Asta înseamnă fals în declaraţii şi este infracţiune după câte ştiu eu.
Partea cu contestaţia cred că este tardivă şi oricum drumurile până acolo fac mai mult de 200 de euro.

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere sandru72 sandru72 Buna ziua varog sa ma ajutati cu un raspuns. Suspendarea permisului de conducere pe 90 zile fara drept de a conduce adica dovada .autovehicolul este ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Nevoie de avocat - retinere permis de conducere kiddilau kiddilau Buna ziua, Luna trecuta mi-a fost luat permisul de conducere pentru depasire viteza in localitate. As avea nevoie de un avocat care DOAR sa-mi scrie ... (vezi toată discuția)