avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa-mi preimeasca adeverintele de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa-mi preimeasca adeverintele de la fostele locuri de munca

refuza sa le primeasca in persoana pt ca daca le-ar primi ar trebui sa-mi plateasca spor de vechime (retroactiv). Desi am primit o scrisoare oficiala din partea lor prin care imi solicitau aceste adeverinte, intr-un termen de 30 de zile, eu le-am dus. ei le-au tinut 2 saptamani dupa care mi le-au dat inapoi spunand ca trebuie sa le trimit oficial prin posta.

ce e de facut? ma gandesc ca daca le trimit oficial cu semnatura de primire ei vor spune ca nu am trimis adeverintele ci cu totul altceva.

pot trimite prin executori judecatoresti?

sau ce alta solutie am, astfel incat sa nu expire termenul in care mi-au solicitat actele? caci cred ca asta urmaresc?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 22:35, 11 August 2010
Trimiteti- le prin posta cu borderou in care mentionati ce contine corespondenta( si vedeti ca Posta Romana are un nou serviciu, de scanare a corespondentei si trimitere pe mail, ceva de genul acesta), apoi mai exista si Inspectoratul Teritorial de Munca, unde va puteti adresa, in caz ca ca nu se solutioneaza problema!
Parerea mea este sa trimiteti copii conform cu originalul si sa pastrati originalele.
Doamne, cata birocratie:(
nu are nicio legatura si nu sunteti obligat sa le trimiteti prin posta
mergeti inapoi la firma ... inainte cautati un numar de telefon de pe net de la i.t.m.-ul competent ... si faceti o cerere la care anexati acele acte si cereti sa vi se inregistreze cererea pentru ca in caz ca sunteti refuzat veti suna la i.t.m.
i.t.m. are o persoana desemnata chiar si pentru " urgente "

Trimiteti- le prin posta cu borderou in care mentionati ce contine corespondenta( si vedeti ca Posta Romana are un nou serviciu, de scanare a corespondentei si trimitere pe mail, ceva de genul acesta), apoi mai exista si Inspectoratul Teritorial de Munca, unde va puteti adresa, in caz ca ca nu se solutioneaza problema!

de cand este valabil serviciul ca multe oficii nu au cunostinta nici macar de scrisoarea cu foaie de inventar ? :D

e-mail-ul ar putea avea forta probanta doar daca cel care l-a primit il si recunoaste ( legea 455/2001 )
poate va apare o centralizare la nivel de i.t.m. sau inspectia muncii din fiecare judet a unui site care sa zicem sa fie in administrarea unei structuri iar in cadrul acelui site toate firmele sa aiba obligatoriu o adresa de e-mail, am putea avea astfel o dovada mai clara in sensul de proba a unui e-mail! B-)
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ctynn, utilizator
ctynn a scris:

de cand este valabil serviciul ca multe oficii nu au cunostinta nici macar de scrisoarea cu foaie de inventar ? :D

Scuze, nu borderou, ci foaie de inventar, am avut un lapsus:sorry:
Despre serviciul respectiv am citit acum o zi, o chestie de publicitate!:D
m.belu a scris:

Despre serviciul respectiv am citit acum o zi, o chestie de publicitate!:D

pe unde ati citit... un site se poate...

am gasit:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ctynn, utilizator
:yes:

Nu am retinut cum se numeste serviciul respectiv, decat continutul produsului:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica The-Borg The-Borg In viata de zi cu zi ma tot lovesc de necesitatea de a merge la o institutie publica sau privata (anaf, casa de asigurari, operatori telefonie, operatori ... (vezi toată discuția)
Comunicare preaviz desfiintare post ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Care este procedura care trebuie indeplinita pentru comunicarea unei decizii de desfiintare a unui post? Unui angajat i sa trimis o edcizie de ... (vezi toată discuția)
Ma aflu in spania si i-am trimis fiului (acum are 22 ani) pensie ... ioan 33 ioan 33 Ma aflu in Spania si i-am trimis mereu fiului (acum are 22 ani) pensie prin mandat postal. Din noiembrie 2020 nu se mai pot trimite bani prin mandat postal in ... (vezi toată discuția)