buna seara, cum se poate face stenograma la o convorbire telefonica pe care am avuto cu fica mea de 6 ani care e plecata cu sotia in alta localitate mi-ar putea folosi la pocesul de divort care il avem pe rol
Din cate stiu eu , conform legii 298/2008 , operatorul stocheaza doar date privind nr apelantul si nr apelatul , durata apelului , de unde se suna , unde se suna , cod IMEI , etc , dar continutul convorbirii nu , intrucat s-ar incalca un drept constitutional . Va dati seama ce ar insemna daca operatorul ne-ar inregistra continutul convorbirilor ? unde ar mai fi dreptul la viata privata , la secretul corespondentei ?
Singurul mod prin care se inregistreaza si intercepteaza un post telefonic , este in baza unei autorizatii de interceptare , cf dispozitiilor procesual penale , ori in cazul unui proces de divort nici nu se pune problema de asa ceva . :)
inregistrarea am facut-o eu,nu cred ca nu exista precedent in nici un alt proces,nu inteleg de ce nu pot sa o folosesc ca proba,nu e doar una am vreo 20,dar tip stenograma ar fi mai usor de manevrat.
Una e inregistrarea facuta de dvs ca si participant la discutie si alta ar fi cea facuta de operator , daca ar fi facuta . Interceptarea facuta de o terta persoana in afara legii , constituie infractiune .