avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stenograma la o convorbire telefonica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stenograma la o convorbire telefonica

buna seara, cum se poate face stenograma la o convorbire telefonica pe care am avuto cu fica mea de 6 ani care e plecata cu sotia in alta localitate mi-ar putea folosi la pocesul de divort care il avem pe rol
Cel mai recent răspuns: lywakys , utilizator 20:07, 12 August 2010
cred ca operatorul de telefonie prin care s-a inregistrat convorbirea va poate lamuri.
Din cate stiu eu , conform legii 298/2008 , operatorul stocheaza doar date privind nr apelantul si nr apelatul , durata apelului , de unde se suna , unde se suna , cod IMEI , etc , dar continutul convorbirii nu , intrucat s-ar incalca un drept constitutional . Va dati seama ce ar insemna daca operatorul ne-ar inregistra continutul convorbirilor ? unde ar mai fi dreptul la viata privata , la secretul corespondentei ?
Singurul mod prin care se inregistreaza si intercepteaza un post telefonic , este in baza unei autorizatii de interceptare , cf dispozitiilor procesual penale , ori in cazul unui proces de divort nici nu se pune problema de asa ceva . :)
ei, as...sunt inregistrate toate convorbirile telefonice ...asta nu inseamna ca intereseaza pe cineva...Doar in cazuri speciale !
inregistrarea am facut-o eu,nu cred ca nu exista precedent in nici un alt proces,nu inteleg de ce nu pot sa o folosesc ca proba,nu e doar una am vreo 20,dar tip stenograma ar fi mai usor de manevrat.
Una e inregistrarea facuta de dvs ca si participant la discutie si alta ar fi cea facuta de operator , daca ar fi facuta . Interceptarea facuta de o terta persoana in afara legii , constituie infractiune .

Alte discuții în legătură

Stenograma convorbire telefonica eder eder Sunt abonat la compania de telefonie mobila RDS si doresc sa solicit stenograma unei convorbiri telefonice pe care am purtat-o cu cineva in luna ianuarie ... (vezi toată discuția)
Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Santaj si amenintare aleflo23o78 aleflo23o78 Salut, Scurt si la obiect: am fost santajat si amenintat la telefon, insa nu am inregistrat convorbirea. Intrebare: in urma depunerii unei plangeri, se ... (vezi toată discuția)