avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna ziua,
Ma numesc Mihaela si va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturile voastre.
Sotul meu a plecat de acasa acum 2 luni la parintii lui si se pune problema divortului si a partajului. Am si eu 2 intrebari:
1. Cum trebuie procedat cu divortul? De comun acord? Avem 2 ani de la casatorie iar copii impreuna nu avem? Eu am o fetita de 10 ani din alta casatorie.
2. La partaj nu avem decat o masina luata impreuna. Iar aici e mai complicat, tatal meu a avut o rabla , masina noua este pe numele meu iar creditul aste pe numele lui (a avut sal mai mare) unde sunt si eu girant. El vrea masina. Iar eu vreau sa nu mai fiu girant la acest credit si sa-mi dea si mie jumatate din banii pe care i-am dat la avans. As vrea sa facem un fel de intelegere privind partajul.
Ce si cum ma sfatuiti sa procedez?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:27, 12 August 2010
Avand in vedere ca aveti cel putin un an de casatorie si din aceasta nu au rezultat copii minori,puteti divorta de comun acord,conditiile fiind indeplinite.

depuneti impreuna cererea de divort si va prezentati impreuna la proces. cred ca un termen e suficient pt divortul prin acord.
in privinta partajului, puteti face ulterior tranzactie la notar, sau depuneti tranzactia la prima infatisare la proces. pt a nu mai figura ca girant va trebuie acordul bancii, deci faceti un drum pana la banca si intelegeti-va cu ei
buna ziua .
puteti divorta de comun acord intrucat nu aveti copii .
puteti face si partajul , concomitent divortului sau ulterior . daca va intelegeti depuneti tranzactie de partaj . in caz contrar, veti plati taxa de 3% din valoarea masei partajabile si va veti judeca pt. partajarea bunurilor comune.
da, puteti divorta prin acord comun iar pt partaj faceti o tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj-masina tomamihaela tomamihaela Buna dimineata Am nevoie de sfaturi. Am divortat de fostul sot in martie si mai avem partajul. Initial ne-am inteles asupra partajului, insa acum refuza ... (vezi toată discuția)
Partaj prin notar sau tribunal? cum e mai ieftin? elenusht elenusht Buna ziua, As vrea sa-mi acordati un sfat. Sotul meu a decis ca e mai bine sa ne despartim drumurile si trebuie sa ne divortam. Nu avem copii, insa avem ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vulpys vulpys buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)